Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Aanslag op een woning in Geldrop in Bureau Brabant

Aanstaande maandag in Bureau Brabant de zoektocht naar de dader van een aanslag op een huis in Geldrop. Dat gebeurde midden in de nacht waarbij ook twee jongen kinderen boven lagen te slapen. En laten we een woninginbreker zien die op klaarlichte dag toeslaat in Vught.

Geldrop

Op 18 juli werd er midden in de nacht brandgesticht bij de voordeur van een woning aan de Zwembadweg. Tegelijkertijd vloog ook de auto naast het huis in brand. Dat leverde een enorme explosie en vlammenzee op. De bewoners en hun twee jonge kinderen konden gelukkig op tijd het huis uit vluchten. De dader raakte vermoedelijk zelf gewond bij deze actie. Bewakingscamera’s namen alles op en we laten hiervan de beelden zien. Wie meer over de toedracht of weet wie deze brandstichter is?

Vught

Nadat de bewoners op 6 juni hun woning verlaten, toont een onbekend man wel heel veel interesse in de woning in de wijk Loyola. Hij loopt wat heen en weer, kijkt een keer door de brievenbus en belt aan. Hij wil zeker weten dat er niemand meer thuis is. Daarna klimt hij via de tuinpoort op het schuine dak van de aanbouw. Op de eerste verdieping weet hij een raam te forceren en jawel, hij is binnen.  Als de bewoners even later thuiskomen, zien ze tot hun schrik dat er is ingebroken. De inbreker ging er met wat geld vandoor. We tonen foto’s van deze inbreker. Wie (her)kent hem?

Kijk en help mee! Bureau Brabant wordt elke maandag vanaf 17.00 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag regelmatig herhaald. De beelden zijn na de uitzending ook online en op onze social mediakanalen te zien.