Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding na mishandeling van handhavers in Groningen

Gepubliceerd op:

Groningen - De politie heeft vrijdagavond in de Van Kerckhoffstraat een 41-jarige man uit Groningen aangehouden die wordt verdacht van het mishandelen van meerdere handhavers van de gemeente Groningen. De man zit vast en wordt gehoord.

Aanhouding stockfoto

De politie kreeg op vrijdag 8 september rond 21:30 uur een melding dat meerdere handhavers zouden zijn mishandeld. De 41-jarige man wilde niet meewerken aan een controle. Op het moment dat de handhavers de man wilden aanhouden, ging hij in verzet. Daarbij schopte hij één van de handhavers en hij zou andere handhaver ook hebben gebeten. Collega’s van de handhavers en politieagenten hebben de man onder controle gebracht en aangehouden. Daarbij is door de politie ook geweld gebruikt.

De politie doet onderzoek naar de mishandelingen. De handhavers hebben aangifte gedaan. Van hen zijn verklaringen opgenomen.

Geweld tegen mensen met publieke taak
Politie en gemeente werken samen om de veiligheid en openbare orde te handhaven. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen personen met een publieke taak wordt niet getolereerd. Incidenten als deze, waarbij gemeentelijk handhavers zijn mishandeld, hebben hoge prioriteit.