Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Geen spoed, wel politie nodig

Is er geen spoed, maar heeft u wel politie nodig? Bel dan 0900-8844. Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen.

Als u belt met 0900-8844 of 144 dan betaalt u 2 cent per minuut, plus uw gebruikelijke belkosten. U kunt ook het contactformulier invullen, dan neemt de politie zo snel mogelijk contact met u op.

Kunt u 0900-8844 vanuit het buitenland bellen?

Ja, dat kan. Als u in het buitenland bent en u heeft de Nederlandse politie nodig, bel dan naar +31-34 357 8844. Collect calls en binnenlandse gesprekken worden niet behandeld.

Slachtofferloket politie

Heeft u eerder aangifte gedaan en wilt u als slachtoffer persoonlijk contact over uw zaak? Dan is er het slachtofferloket Politie.

Bent u doof of slechthorend, of heeft u een spraakbeperking?

Als u doof of slechthorend bent dan kunt u een oproep doen via de app Tolkcontact. Dit kunt u ook doen als u een spraakbeperking heeft. De app werkt op uw smartphone, tablet of computer.

Maakt u zich zorgen om iemand?

De meeste mensen die in de war zijn, zorgen niet voor overlast en zijn ongevaarlijk. Als we zorgzaam naar elkaar omkijken, kunnen we mensen op tijd de juiste hulp geven en eventuele gevaarlijke of vervelende situaties voorkomen. Kijk voor meer informatie op de website van Meldpunt Zorgwekkend Gedrag:

Verzoek Wet open overheid indienen

U kunt een algemeen verzoek in het kader van de Wet Open Overheid schriftelijk of digitaal indienen bij de politie.