Ga naar content

Liquidatie Mario Magan Tier

Compositietekening en auto daders

Er is een compositietekening van de vermoedelijke schutter. Twee inzittenden van een auto hebben de man gezien rond het tijdstip van de moord en hij gedroeg zich vreemd. Hij leek te schrikken toen hij merkte dat die twee mensen in de auto naar hem keken. Hij stond meteen stil en toen de auto voorbij was liep hij pas door. De man is gezien op de rijbaan van de Hendrik Jacobszstraat. De man kwam aanlopen vanaf de Pieter Lastmankade uit de richting van de Des Presstraat. 

 

 

Compositietekening verdachte

 

Auto schutter - BMW

De auto waarin de schutter en een vermoedelijke chauffeur hebben gezeten blijkt een BMW Touring uit de 3-serie. Hij is donkerkleurig, had opvallende velgen een dakrails en het achterraam aan de passagierskant is donkerder van kleur dan het raam aan de bestuurderskant. De politie gaat er vanuit dat de daders ruim drie uur lang het slachtoffer hebben opgewacht vanaf een parkeerplek aan het Bertelmanplein.

Bertelmanplein parkeerplekken

Aankomst BMW

Rond 19.45 uur die avond komt de BMW aanrijden over de Pieter Lastmankade en Bernard Kochstraat. Hij gaat het Bertelmanplein op en parkeert dan daar in het 3e parkeervak. Iets na middernacht komt het slachtoffer over de Bernard Kochstraat aanrijden uit de richting van de Pieter Lastmankade. De auto van het slachtoffer gaat rechtsaf de Bertelmanstraat in.

Kaartje

Moord

Meteen nadat het slachtoffer de Bertelmanstraat inrijdt gaat, gaat de verlichting van de BMW aan. De BMW gaat achter de auto van het slachtoffer aan, de Bertelmanstraat in. Vlak erna wordt het slachtoffer doodgeschoten.

 

Vlucht

De BMW kon aan het eind van de Bertelmanstraat maar één kant op, rechtsaf de Des Presstraat in en moet daarna linksaf zijn gegaan, de Pieter Lastmankade op. Hierna kan hij alle richtingen op zijn gegaan.

Pieter Lastmankade

 

Vragen

-          - Wie (her)kent aan de hand van de compositietekening en mogelijk in combinatie met een donkerkleurige BMW Touring uit de 3-serie de schutter?

-          - Wie heeft de man in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari rond middernacht gezien in de buurt van de Hendrik Jacobszstraat in Amsterdam?

-          - Wie heeft de BMW gezien toen die geparkeerd stond aan het Bertelmanplein en zag wie er inzaten?

-        -  Wie heeft de BMW die nacht ergens anders in Amsterdam gezien?

-        - Wie weet welke route de BMW na het schieten heeft gereden?

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=WnANnwvYD0M