Ga naar content

Dennis Struijk in auto doodgeschoten

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update 9 oktober 2018

Na de laatste uitzendingen zijn er weer 7 tips bij gekomen. In totaal zijn er 24 tips binnen gekomen en er zijn zelfs namen genoemd. 

Update 28 september 2018

De komende week opnieuw aandacht voor de liquidatie van Dennis Struijk in de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant, Opsporing Verzocht en Bureau NH. Er kwamen diverse bruikbare tips binnen. En in deze uitzendingen op 1,2 en 3 oktober daarom nieuwe informatie en vragen van ons rechercheteam.

Volgende week besteedt ook het regionale opsporingsprogramma van de eenheden Noord-Holland, Amsterdam en Midden-Nederland aandacht aan de liquidatie van Dennis Struijk. Waarom? Omdat er een link in het onderzoek wijst naar de provincie Noord-Holland. Kijk naar de uitzendingen om meer te weten te komen.

Uitzendingen
Maandagavond 1 oktober om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 2 oktober 17.00 uur. Kijk naar de uitzending van Opsporing Verzocht op 2 oktober om 20.30 uur op NPO1 en/of naar Bureau NH op woensdag 3 oktober op NH om 17.45 en 18.45 uur en elke vrijdag om 23.45 uur.

Uitzending gemist?
Ga dan de volgende dag naar deze pagina om de uitzendingen terug te kijken. Op deze dossierpagina vindt u de laatste informatie over het onderzoek en kunt u digitaal tips met ons delen.. Uiteraard kunt u informatie ook doorgeven via de opsporingstiplijn door te bellen naar 0800-6070 , via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of door te bellen met het Team Nationale Inlichtingen op het nummer 079 - 3458999. Alle drie de nummers zijn gratis bereikbaar.

Update 18 september 2018

Op de avond van 31 augustus 2017, rond 21.45 uur, verschijnen in Best twee mannen bij een huis aan de Johannes Klingenstraat in Best waar Dennis Struijk later op bezoek gaat.

Bekijk groot formaat

Daarnaast is op bewakingsbeelden ook een donkere BMW stationwagen te zien. Die rijdt af en toe langs en staat soms stil, maar blijft voortdurend in de buurt.

Bekijk groot formaat

Om 22.05 uur komt Dennis Struijk aan bij het bewuste huis. Hij belt aan en wordt binnengelaten. Daar reageren de mannen op die op Struijk leken te wachten: terwijl de twee te voet het huis scherp in de gaten houden, staat de BMW dichtbij geparkeerd.

Meerdere schotenBekijk groot formaat

Meerdere schoten
Wanneer na zo’n twintig minuten Struijk naar buiten komt en in zijn auto stapt, gaan de daders tot actie over. Eén van hen rent richting de BMW, die al stapvoets begint te rijden. De andere man die te voet was, rent met getrokken wapen op Struijk af en schiet meerdere keren. Daarna rent ook hij richting de BMW, waarop die wagen er met hoge snelheid vandoor gaat. Het slachtoffer bezwijkt ter plekke aan zijn verwondingen.

Er waren tenminste drie mensen betrokken bij de liquidatie; de twee mannen op straat en de bestuurder van de BMW stationwagen. Het is mogelijk dat er meerdere personen in die auto zaten.

Renault Mégane RS
De BMW werd nog dezelfde avond uitgebrand aangetroffen in Son. Vanaf daar zijn de daders verder gevlucht in een zwarte Renault Mégane RS, met het vervalste kenteken 6-KBP-86. Deze nam de politie op 2 september, twee dagen na de moord op Dennis Struijk, in beslag op De Vrouwehof in Weert. Volgens getuigen stond de Mégane daar waarschijnlijk al sinds de avond van de liquidatie.

Bekijk groot formaat

De zwarte Renault bleek al een jaar eerder, op 21 september 2016, te zijn gestolen in Schijndel. Het originele kenteken was 48-PPF-4.

Bekijk groot formaat

Overigens zijn beide genoemde kentekens op dit moment in gebruik bij mensen die op geen enkele manier met de liquidatiezaak te maken hebben.

Vragen

 • Wie herkent de twee daders die op de beelden te zien zijn?
   
 • Eén van de mannen draagt schoenen met opvallende reflecterende zolen. Het gaat mogelijk om soortgelijke Louis Vuitton sneakers. Wie zegt de combinatie van deze mannen en de sneakers iets? 

  Soortgelijke sneaker Louis Vuitton
 • Wie weet iets over de aanleiding of het motief voor de moord op Dennis Struijk? Of heeft u wellicht een vermoeden wie de daders zijn?
   
 • Wie heeft gezien dat de zwarte Renault Mégane RS werd achtergelaten op De Vrouwehof in Weert? Heeft u gezien wie dat deden? Of heeft u in de twee dagen daarna nog iemand bij het voertuig gezien?
   
 • Wie heeft de zwarte Renault Mégane RS gezien tussen 21 september 2016 en 31 augustus 2017? Het voertuig werd meegenomen uit Schijndel en een jaar later teruggevonden op De Vrouwehof in Weert.

  Tips kunt u delen via het digitale tipformulier op deze pagina of via de opsporingstiplijn door te bellen naar 0800-6070 , via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of door te bellen met het Team Nationale Inlichtingen op het nummer 079 - 3458999. Alle drie de nummers zijn gratis bereikbaar.

Update 14 september 2018

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de liquidatie van Dennis Struijk komt met nieuwe informatie. De opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht laten in de uitzendingen van 17 en 18 september onder meer beelden van de daders en deliquidatiezien. Kijk naar de uitzendingen. Mogelijk valt u iets bijzonders op.tijd

 

Ruim een jaar geleden werd de toen 35-jarige Dennis Struijk uit Eindhoven in de Johannes Klingenstraat in Best doodgeschoten. Hij zat op die donderdagavond 31 augustus in zijn geparkeerde auto toen hij onder vuur werd genomen en overleed. Kort erna werd op de Vlinderlaan in Son een uitgebrande BMW gevonden. Dit is één van de mogelijke vluchtauto's, maanden eerder gestolen in Cuijk. In eerdere uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht lieten we beelden zien van een mogelijke tweede vluchtauto. In de uitzendingen van 17 en 18 september meer hierover.

Uitzendingen
Maandagavond 17 september om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 18 september 17.00 uur. Kijk naar de uitzending van Opsporing Verzocht op 18 september om 20.30 uur op NPO1 of op woensdagmiddag 19 september naar de herhaling op NPO2 om 11.40 uur. Uitzending alsnog gemist? Ga dan de volgende dag naar deze dossier pagina. Hier  vindt u de laatste informatie over het onderzoek en kunt u de uitzendingen van de opsporingsprogramma’s terugkijken. Digitaal tippen via deze pagina is ook mogelijk. Uiteraard kunt u tips ook doorgeven via de opsporingstiplijn door te bellen naar het gratis nummer 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 . Of bel het Team Nationale Inlichtingen op het gratis nummer 079 - 3458999. 

opnames bureau Brabant

 

 

 

 

 

 

 

Opnames OV

Update 4 oktober 2017

We hebben nu in totaal 33 tips binnen gekregen naar aanleiding van de uitzendingen in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht waarin de liquidatie van Dennis Struijk onder de aandacht is gebracht. De reacties hebben veelal betrekking op het merk en type van de tweede vluchtauto. Alle informatie die mensen hebben is uiteraard nog steeds welkom. Ook mensen die de gestolen BMW tussen 2 april en 31 augustus hebben gezien, iets meer kunnen vertellen over de diefstal of de tweede vluchtauto hebben zien rijden spreken we graag. En uiteraard komen wij heel graag in contact met getuigen die we nog niet gesproken hebben en mogelijk over informatie beschikken die ons kan helpen in het onderzoek naar deze liquidatie. 

Op deze pagina kun je beide uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht nog eens terugkijken. 

Uitgebrande gestolen BMW

 

Update 30 september 2017

In de uitzending van Bureau Brabant op maandag 2 oktober besteden wij aandacht aan de liquidatie van Dennis Struijk in Best. Wij tonen in deze uitzending beelden van de mogelijke vluchtauto, een zwarte BMW, die al maanden eerder gestolen bleek te zijn. Wie heeft die auto in de tussentijd gezien? De auto werd korte tijd na de moord uitgebrand in Son aangetroffen. Ook daarvan hebben we beelden. Verder aandacht voor de vluchtroute van de daders. Misschien hebt u ze wel zien rijden! Redenen genoeg om te kijken. Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Best en Son

 

Update 15 september 2017

We hebben op donderdagavond 14 september een passantenonderzoek gedaan in Son op de Vlinderlaan. De locatie waar de uitgebrande auto werd aangetroffen. We houden er rekening mee dat dit voertuig als vluchtauto gebruikt is bij de liquidatie van Dennis Struijk. Met 100% zekerheid kunnen we dat echter niet zeggen. We onderzoeken het mogelijke verband en willen daarom met zoveel mogelijk mensen in contact komen die ons iets meer kunnen vertellen over deze auto. We hebben tijdens het passantenonderzoek reeds diverse mensen gesproken, maar willen met iedereen spreken die iets over het voertuig kan vertellen. 

Hebben we jou nog niet gesproken en heb jij nog informatie rondom deze auto? Deel deze dan met ons. Dat kan door informatie te delen via deze site of de opsporingstiplijn te bellen op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Vlinderlaan Son

 

 

 

 

 

Update 8 september 2017

We hebben naar aanleiding van het buurtonderzoek in Best en in Son nog diverse personen gesproken en ook camerabeelden binnen gekregen die we verder gaan bekijken. Donderdagavond 7 september hebben we in Best tussen 21.00 en 23.00 uur een passantenonderzoek gehouden op en in de omgeving van de Johannes Klingenstraat en diverse mensen gesproken.

Overzichtsfoto


We hebben tot nu toe een aantal tips binnengekregen en door de onderzoeken die wij hebben gedaan zijn wij in contact gekomen met drie voor ons interessante getuigen. We zijn volop bezig met de zaak. Mensen die nog over interessante informatie beschikken die nog niet met ons gedeeld is vragen wij om dit alsnog te doen. Dat kan via deze site of door te bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan ook., bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Update 4 september 2017

In het onderzoek naar de dood van Dennis Struijk is er gisteren een buurtonderzoek gehouden in Best en Son. Wijkagenten lieten bij de bewoners die niet thuis waren brieven achter.

Klik hieronder om de brieven te lezen.