Ga naar content

Vrouw omgekomen na openen bombrief

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Bij thuiskomst na een dagje uit met vriendinnen vond Jenneke de Wind uit Tilburg op 2 juli 1993 in haar woonkamer een envelop. Toen ze deze openmaakte, gleed er een aansteker uit, waarna een ontploffing volgde. De 53-jarige inwoonster van Tilburg raakte ernstig gewond en overleed enige tijd later aan de gevolgen hiervan.

Op vrijdag 2 juli 1993 werd de 53-jarige Jenneke de Wind slachtoffer van een ontploffing in haar huis. Ze raakte ernstig gewond en overleed enige tijd later aan de gevolgen hiervan.

Jenneke de Wind vond een envelop in haar woonkamer. Toen ze deze openmaakte, gleed er een aansteker uit, waarna een ontploffing volgde. Het bleek dat de bewuste bombrief, die persoonlijk was gericht aan Jenneke de Wind, die dag bij haar huis was afgegeven. Haar zoon, die toevallig even in de woning was, zag de bezorgde brief liggen en legde de envelop op de tafel in de woonkamer. Opvallend was dat Jenneke de Wind eerder aan haar zoon had verteld dat ze zich de laatste tijd niet veilig voelde in huis. Bovendien had ze het laatste half jaar tweemaal haar telefoonnummer veranderd, omdat ze telefonisch lastig werd gevallen. Aan bekenden vertelde ze niet te weten van wie die telefoontjes afkomstig waren.

De zoon van het slachtoffer en andere naasten vragen zicht tot op de dag van vandaag af wie er achter deze bombrief zat die Jenneke de Wind het leven kostte. Voor hen zijn alle tips die een antwoord kunnen geven op deze vraag zeer welkom.

Beloning 20.000 euro

Heeft u een idee wat de reden is dat Jenneke de Wind zich onveilig voelde? Of weet u wie verantwoordelijk zou kunnen zijn voor zijn dood? Laat al uw informatie achter via het tipformulier onderaan deze pagina. Of neem telefonisch contract op met de politie in Zeeland-West-Brabant via 0900-8844 (hier kunt u zonder uw naam te noemen ook vragen om een vertrouwelijk gesprek) of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tips, vragen en suggesties worden elke dag bekeken door een speciaal team. Waar mogelijk wordt een terugkoppeling op de reacties toegevoegd aan dit dossier. Er is een belonning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening