Ga naar content

Babylijkje gevonden in het riet

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Op dinsdag 25 januari 1994 vonden twee medewerkers van de NS een babylijkje in het riet van een afwateringskanaal in Den Bosch, onder het spoorviaduct.

Het is een jongetje dat levend is geboren. Het lichaampje zit in een plastic draagtas van V&D. De kleuren van de tas zijn blauw, geel en oranje. De tas ligt in het riet onderaan de spoorbrug over het Drongelens kanaal en de Vlijmenseweg. Daar vlakbij liggen het vroegere kantoor van het elektriciteitsbedrijf PNEM en de Koning Willem I kazerne.

Onderzoek

Er werd langere tijd uitgebreid onderzoek gedaan om achter de identiteit van het jongetje te komen. In 1994 werd er onder meer veel werk gemaakt van het buurtonderzoek, maar dat leverde weinig op. De plek waar het lichaam werd gevonden lag aan de route met daarop twee asielzoekerscentra. Het was voor ons een reden om ons te richten op de bewoners van de opvangcentra, maar ook dat onderzoek leverde niets op. Bijna 25 jaar later is er nog altijd geen antwoord op die belangrijke vraag: wie is het jongetje dat werd gevonden?

Wie weet meer?

Wie weet wie de moeder van het jongetje kan zijn? Wie heeft het kindje daar neergelegd? Wie heeft vermoedens of idee├źn? Laat het ons weten! De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening