Direct naar de inhoud

Zeer gewelddadige woningoverval Helenaveen

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Het onderzoek naar de woningoverval is in volle gang, reeds vanaf het eerste begin met volle capaciteit en inzet van politie en justitie. Er werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingericht om deze woningoverval te onderzoeken. De technische recherche deed sporenonderzoek in en rond de woning. Getuigen en omwonenden werden gehoord en camerabeelden zijn veiliggesteld en worden bekeken.

Gezien de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd aangetroffen, gaan we uit van een gewelddadige overval. De man werd namelijk gekneveld/vastgebonden gevonden. Of er uiteindelijk spullen van de man zijn meegenomen is echter vooralsnog niet duidelijk. Ook hebben we nog niet kunnen vaststellen waar de dader of de daders naartoe zijn gevlucht en op welke manier. Er bestaat een mogelijkheid dat ze via een maisveld zijn weggevlucht, maar ook andere opties houden we open.

Het onderzoeksteam is met man en macht bezig om de toedracht en verdachte(n) te achterhalen. We zitten nog met veel onbeantwoorde vragen waar nader onderzoek hopelijk het antwoord op gaat geven. Op dit moment hebben we nog geen beeld van een eenduidig scenario. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Er werd dagenlang forensisch onderzoek in en om de woning van het slachtoffer gedaan in de zoektocht naar sporen die ons mogelijk kunnen leiden naar de dader(s).

Passantenonderzoek

Van vrijdagavond 16 juli 18.00 uur tot de volgende ochtend 17 juli 08.00 uur vond een uitgebreid passantenonderzoek plaats. Iedereen die tussen die tijd in en om de Lagebrugweg was, werd bevraagd om erachter te komen of zij de week ervoor mogelijk iets opvallends hadden gezien wat te maken kan hebben met het incident. Daarbij zijn ook flyers uitgedeeld in het Nederlands, Engels en Pools.

Onderzoek in volle gang

De recherche heeft nog veel onbeantwoorde vragen en is nog op zoek naar getuigen die iets opvallends hebben gezien of gehoord. Hebt u informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met ons op!

Woninginbraak in huis Lagebrugweg in Helenaveen

Helenaveen – De politie is op zoek naar drie mannen, die in de avond van 2 november 2023 hebben ingebroken in een woning aan de Lagebrugweg. Wie herkent de mannen op de beelden? De inbraak werd gepleegd in een woning, waar in juli 2022 de bewoner, Jan van Mullekom, zwaargewond werd aangetroffen en later overleed. Hij kwam door een misdrijf om het leven.

Op donderdag 2 november bleek dat er was ingebroken in de woning. Dit gebeurde terwijl het huis nog ter beschikking van het politieonderzoek was en volledig was verzegeld. Van deze inbraak zijn bewakingsbeelden beschikbaar gekomen, waarop de daders te zien én te horen zijn. In de zoektocht naar de identiteit van dit drietal vragen wij nu de hulp van getuigen. Wie (her)kent één of meerdere van de personen die op de beelden te zien zijn? Eén van hen staat er met name goed op. Wie herkent de stem die te horen is? Is dat de stem van de man die duidelijk in beeld is of van een andere dader?

Opvallend
Dat de inbraak gebeurde bij de verzegelde woning waar eerder een man zwaargewond werd aangetroffen, is op z’n minst opvallend. Het team dat de zaak onderzoekt sluit een mogelijk verband niet uit. Het onderzoeksbelang laat het echter op dit moment niet toe om verder over dat onderzoek uit te wijden. Dit zou het op een later moment kunnen frustreren.

Fatale woningoverval
Die ochtend, op maandag 11 juli 2022 rond 08.00 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat er een zwaargewonde man was aangetroffen in een woning aan de Lagebrugweg in Helenaveen. Het ging om de 47-jarige bewoner. Hij was niet aanspreekbaar en bleek inderdaad ernstig gewond te zijn. De man werd gekneveld/vastgebonden gevonden. Enkele dagen later overleed hij in het ziekenhuis. Hij lijkt slachtoffer te zijn geworden van een zeer gewelddadige woningoverval. Een team grootschalige opsporing (TGO) onderzoekt deze zaak vanaf het eerste moment en is nog steeds op zoek naar de dader of daders. De woning van het slachtoffer bleef lange tijd verzegeld en ter beschikking van het onderzoeksteam. Er werd meerdere keren aanvullend onderzoek gedaan.

Wie zijn de daders?
Iedereen die weet of een vermoeden heeft wie de inbraak in de woning op zijn geweten heeft roepen we op zich te melden. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor iedereen met informatie over de dood van Jan van Mullekom. Bel met uw informatie de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of eventueel gegarandeerd anoniem bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. U kunt ook het tipformulier invullen.