Direct naar de inhoud

Woningoverval - Lagebrugweg - Helenaveen

Tipgeld uitgeloofd! De 47-jarige bewoner van een woning aan de Lagebrugweg in Helenaveen, Jan van Mullekom, werd op 11 juli 2022 zwaargewond aangetroffen in zijn woning. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Wij onderzoeken deze zaak en vermoeden dat de bewoner het slachtoffer is geworden van een gewelddadige woningoverval. Onze recherche wil graag weten wat er is gebeurd en doet onderzoek naar de identiteit van de daders. De hoofdofficier van justitie loofde inmiddels een beloning van € 15.000 uit voor de gouden tip die naar de daders leidt.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Melding
Die ochtend rond 08.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er een zwaargewonde man was aangetroffen in een woning aan de Lagebrugweg in Helenaveen. Het ging om de 47-jarige bewoner, Jan van Mullekom. Hij was niet aanspreekbaar en bleek inderdaad ernstig gewond te zijn geraakt.  Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij enkele dagen later aan zijn verwondingen overleed

Grootschalig onderzoek
Door de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd aangetroffen gaan we uit van een misdrijf. Zo vermoeden wij dat er sprake lijkt te zijn van een gewelddadige woningoverval. Het tijdstip van het incident ligt vermoedelijk tussen gisteravond, zondag 10 juli, 19.00 uur  en 08.00 uur maandagochtend 11 juli. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is opgestart om deze ernstige zaak te onderzoeken.

Onze recherche hoorde veel getuigen en deed buurtonderzoek. Ook bekeken ze beelden van (beveiligings-)camera’s die in de buurt hangen die ons mogelijk kunnen helpen om meer duidelijkheid te krijgen over deze zaak. Ondanks dat ook meerdere keren de hulp van het publiek via opsporingsprogramma's werd ingeroepen, is de zaak nog niet opgelost.

Daarnaast richten specialisten van de Forensische Opsporing  hun onderzoek op bruikbare sporen. Het forensisch sporenonderzoek op de locatie nam enkele dagen in beslag nemen en de woning bleef lange tijd verzegeld.

Getuigen & beelden gezocht
De recherche heeft nog steeds vragen over wat er precies gebeurd is.  Uw tips en/of camerabeelden kunnen ons helpen én zijn dan ook zeer welkom.

  • Heeft u iets gehoord of gezien dat met dit incident te maken heeft?
  • Of heeft u rondom 11 juli 2022 iets verdachts gezien in de omgeving van de woning aan de Lagebrugweg?
  • Er is mogelijk sprake van een vluchtroute die vanaf de Lagebrugweg uitkomt bij het nabij gevestigde Esso Tankstation (Rijksweg A67).
  • Bevond u zich tussen  zondag 10 juli 19.00 uur en maandag  11 juli 08.00 uur in de omgeving van óf bij het tankstation? Of mogelijk reed u over de A67 en passeerde u  het tankstation. Heeft u toen iets bijzonders en/of opvallends gezien?  Wellicht personen en/of voertuigen die u opvielen?

Laat het ons weten. Elk aanknopingspunt kan helpen.

Bel ons via 0800-6070(Opsporingstiplijn). Liever anoniem? Dat kan ook door 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl) te bellen.
Online tippen en afbeeldingen (of bewegende beelden) insturen kan ook via onderstaand tipformulier.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=-hHudXRmUPM

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening