Ga naar content

Spoofing - Zandoerleseweg - Veldhoven, Eindhoven

Op woensdag 21 juni is een 94-jarige man uit Eindhoven slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude (spoofing). De persoon op de afbeelding pint hier, bij de geldautomaat op de Zandoerleseweg in Veldhoven, duizenden euro's met de bankpas van het slachtoffer. Herken jij de verdachte? Neem contact op via 0800-6070, anoniem bel je naar 0800-7000 of tip online op onze website.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De hoogbejaarde man werd gebeld door een nep bankmedewerker, waarna er een handlanger van deze nepbankier bij het slachtoffer thuis de bankpassen, met readers en pincode kwam ophalen. Deze handlanger zag er volgens het slachtoffer als volg uit:

- Leeftijd tussen de 35-40 jaar oud
- Gezet postuur
- Lengte rond de 1.72 meter
- Kort en donker haar
- Grijs vest
- Sprak met een licht Belgisch accent
- Blanke huidskleur, zon gebruind

Deze handlanger is ruim twee uur bij het slachtoffer binnen geweest en heeft diverse handelingen verricht op de laptop van de bejaarde man. Daarna is er met de passen van de bejaarde man meerdere keren gepind bij de automaat op de Zandoerleseweg in Veldhoven. De oplichter die de pinfraude pleegt, staat duidelijk op beeld en hopelijk is er iemand die hem (her)kent. 

Het gaat hier om een laf strafbaar feit en een kwetsbaar slachtoffer. Gezien de planmatige aanpak om aan de pinpas en pincode te komen, vrezen we voor herhaling. Daarom hopen we met jullie hulp deze oplichters snel te vinden. Dus tip als je iets weet.

Vragen

Als je de verdachte op de afbeeldingen (her)kent, geef dan je tip door via:
- Opsporingstiplijn 0800-6070
- Meld Misdaad Anoniem 0800-7000
- Of tip hier online

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening