Ga naar content

Bankhelpdeskfraude - Kerkendijk - Someren

Op donderdag 12 oktober 2023 werd een man uit Someren gebeld door een nepbankmedewerker die aangaf dat hij zijn pinpas en pincode in een envelop moest doen omdat hij slachtoffer was geworden van fraude. Iemand zou de pinpas bij hem aan de deur op komen halen. Met de pinpas werd niet veel later geld opgenomen bij de Geldautomaat in Someren. Wie herkent deze man?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer, een 71-jarige man, kreeg eerst een SMS bericht dat er met zijn bankrekening gefraudeerd was. Om het probleem te verhelpen, moest het slachtoffer telefonisch contact opnemen. Hierna vond er een telefonisch gesprek plaats waarbij aangegeven werd dat er iemand aan de deur zou komen om de pinpas en pincode op te halen. Niet lang daarna kwam er inderdaad een man aan de deur. Het slachtoffer maakte gelukkig een foto van deze man.  Deze man heeft de pinpas en pincode meegenomen en vervolgens een paar duizend euro gepind bij de geldautomaat aan de Speelheuvelstraat in Someren. 

Help mee deze oplichter te vinden! Wie (her)kent deze persoon? Geef je informatie door, dat kan hier online met het tipformulier of bel de opsporingstiplijn 0800-6070 / anoniem bel je naar de M-lijn 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ghYXm8gaU6E

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=bF8auTrSplY

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening