Ga naar content

Bankhelpdeskfraude - diverse locaties - Helmond

Deze jongeman komt de bankpas ophalen bij een 83-jarige man in Helmond. Hij is een oplichter, die zich voordoet als iemand van de bank. Net als de persoon die het slachtoffer even daarvoor aan de telefoon had. Wie (her)kent hem? Tip als je iets weet.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer werd op 13 september gebeld door een nep bankmedewerker. Er zou met zijn bankrekening gefraudeerd zijn. Om het probleem te verhelpen, zou er iemand aan de deur komen om de bankpas op te halen. Dat was dus de man op de afbeelding en naar hem zijn we op zoek. 

Eén geluk: het slachtoffer vertrouwde het toch niet helemaal en belde nadat zijn pas was opgehaald naar zijn zoon. Die heeft de rekening op tijd kunnen blokkeren. De oplichters hebben dus geen geld kunnen pinnen. 

Help mee deze nep bankmedewerker te vinden. Hopelijk kunnen we via hem ook de beller achterhalen en de criminele organisatie erachter. Geef je informatie door, dat kan hier online met het tipformulier of bel de opsporingstiplijn 0800-6070 / anoniem bel je naar de M-lijn 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=OHeagx-Cvt8

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening