Ga naar content

Bankpasfraude (spoofing) - Drieslag - Arnhem

Een 40-jarige vrouw uit Dongen is slachtoffer geworden van bankpasfraude.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Herkent u de pinner? 

Omschrijving

De Dongense werd gebeld door een oplichter die zich uitgaf als medewerker van de bank. Hij maakte haar wijs dat er een frauduleuze overboeking had plaats gevonden. Het was daarom volgens hem nodig om het programma Any Desk te installeren.  Hierdoor kreeg de crimineel toegang tot haar bankaccount. Er werden enkele duizenden euro's van de spaarrekening overgeboekt naar de lopende rekening en vandaar uit naar een rekeninghouder met een voor de aangeefster volstrekt onbekende buitenlandse naam. In Arnhem werd vervolgens door een man met een bankpas van die rekening gepind. Deze pinner staat op beeld. 

De politie benadrukt dat een medewerker van de bank u nooit telefonisch zal vragen om een programma zoals Anydesk op de computer te installeren. Immers met dat programma kan van buitenaf iemand de PC overnemen en grote geldbedragen van de rekening halen. Ook zal de bank ook nooit medewerkers langs sturen om de pinpas op te halen.  

 

Vragen

Herkent u de pinner? 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ZU4qVkT2VKU

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening