Direct naar de inhoud

Spoofing - Voorstraat - Klundert

Een inwoonster van Stampersgat is het slachtoffer geworden van bankpasfraude. Ze gaf in goed vertrouwen aan een crimineel haar bankpas en enkele sieraden af omdat er sprake zou zijn van fraude op haar bankrekening. Met de pas werd daarna bij pinautomaten in Klundert en Fijnaart geld opgenomen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer werd gebeld door een oplichter die zich voordeed als bankmedewerker en haar wijs maakte dat er sprake was van fraude op haar rekening.  Het was daarom nodig dat een handlanger haar bankpas zou ophalen. Ook moest de vrouw haar pincode noemen en haar sieraden meegeven zodat die veilig in een kluis konden worden opgeborgen. De koerier noemde bij het ophalen een code die de oplichter haar eerder door de telefoon had opgegeven. Ze gaf naast haar bankpas onder meer een gouden zegelring en een zilveren dameshorloge mee. Korte tijd daarna werd enkele duizenden euro's opgenomen bij automaten in Klundert en Fijnaart. De pinner staat op beeld. 


De politie benadrukt dat een medewerker van de bank u nooit telefonisch zal vragen om een programma zoals Anydesk op de computer te installeren. Immers met dat programma kan van buitenaf iemand de PC overnemen en grote geldbedragen van de rekening halen. Ook zal de bank ook nooit medewerkers langs sturen om de pinpas op te halen.  

Vragen

Wie herkent deze pinner?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ZU4qVkT2VKU

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening