Ga naar content

Schietpartij - Druivenstraat - Breda

Twee mannen die een sportschool verlaten in Breda aan de Druiventraat worden meerdere keren beschoten. Er raakt niemand gewond, De dader slaat na de schietpartij direct op de vlucht en weet te ontkomen. Maar hij staat op beeld. En met het tonen van deze beelden hoopt de recherche met behulp van de kijker achter de identiteit van deze schutter te komen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De twee mannen, een professionele Poolse kickbokser (31) en zijn sparringpartner hadden die dinsdagmiddag 12 december 2023 gesport in het gebouw aan Druivenstraat. Toen zij vervolgens voor de sportschool in de auto stapten, werden zij plotseling meerdere keren beschoten. Een aantal kogels vlogen door het voertuig, maar ook een aantal door de ramen van de sportschool waar op dat moment bezoekers waren. Gelukkig raakte niemand gewond.


De schutter lijkt weinig ervaring te hebben met vuurwapens.  De slachtoffers zeggen met  niemand problemen te hebben.  De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over het mogelijke motief en over de schutter.  Hij heeft iets wits bij zijn linkerhand.  Het lijkt erop dat hij misschien zelf daaraan gewond is.  Verder is te zien dat hij een zeer donkere huidskleur heeft en weten we dat hij Nederlands spreekt met een buitenlands accent. 

Op beelden is te zien dat hij voor het schietincident in een gehuurde Toyota yaris stapt. Na de schietpartij kleedt hij zich kennelijk om en stapt  daarna in een Opel Corsa . 

Vragen

1) Wie heeft er informatie over het moltief, waarom werd op deze twee mannen geschoten?

2) Wie herkent de schutter?

3)  Wie kan iets zeggen over wie er die bewuste dag de Toyota Yaris bestuurde?

4) Wie heeft er informatie over de bestuurder van de Opel Corsa ?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=magpuzEJwpw

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=o5NNN5xKdls

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening