Ga naar content

Brandstichting - De Stater - Lieshout

Op dinsdagavond 9 januari introduceert een harde knal een grote, uitslaande brand bij een bedrijfspand aan De Stater in Lieshout. Drie mannen die in het pand zijn kunnen net op tijd wegkomen. Al snel blijkt er sprake van brandstichting. Wie kan ons helpen de daders van deze levensgevaarlijke daad te vinden?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Update 28-2-24: Op beelden uit de omgeving zijn rond 20.45 uur – een half uur na de brandstichting – twee wandelende voorbijgangers te zien. Deze mensen hebben zich bij ons gemeld en hebben niets met de brandstichting te maken. 

​​In totaal hebben we nu 13 tips ontvangen, dank daarvoor en blijft u alsjeblieft meedenken.

Omschrijving

Drie mannen zijn die avond rond half negen in het bedrijfspand, waar meerdere bedrijven gevestigd zijn, aan het werk als ze een enorme knal horen. Directe daarna zien ze dat het pand in brand staat en ze vluchten meteen naar buiten. Niets te vroeg, zo blijkt uit de bewakingsbeelden. De vlammen slaan snel om zich heen en een groot deel van het pand brand volledig af. De schade aan het pand is dusdanig groot dat het waarschijnlijk volledig als verloren moet worden beschouwd.

In eerste instantie lijkt de brand een gevolg van kortsluiting, maar na het zien van bewakinsgbeelden blijkt dat twee nog onbekende mannen meer weten over de werkelijke oorzaak. De brand is aangestoken en het tweetal op de beelden is daarvoor verantwoordelijk. Het onderzoek naar deze brandstichting is in volle gang en wij zijn dringend op zoek naar mensen die ons meer kunnen vertellen.

Wij willen natuurlijk weten wie de mannen zijn. Het lijkt te gaan om twee redelijke jonge mannen, waarvan de één een donkere en de ander een lichtkleurige jas droeg.  Wie zijn zij? Wat het motief van deze brandstichting was, is vooralsnog onduidelijk. Wie kan ons daar misschien meer over vertellen? 

Na de brand is achter het pand een jerrycan aangetroffen, waar vermoedelijk brandbare vloeistof in heeft gezeten waarmee de brand is aangestoken. De politie denkt dat de daders via de achterkant van het bedrijfspand naar Het Laar zijn gevlucht, richting de Wilheminakade. Op beelden is te zien dat vlak na de brandstichting, rond kwart voor 9, twee mensen over straat lopen. Opvallend is dat ze in één keer doorlopen zonder te kijken, terwijl de vuurzee vanaf die plek zeker te zien moet zijn geweest. Dat hoeft natuurlijk niet direct iets te betekenen, maar we komen wel graag in contact met deze twee mensen. Volgens een getuige stond daar die avond op een zandstrook ook een donkerkleurige auto geparkeerd. Dat is een opmerkelijke plek om ‘s avonds je auto te parkeren, dus mogelijk is deze van de daders geweest.

Heeft u informatie over de brandstichting in Lieshout die dinsdag 9 januari? Heeft u bijvoorbeeld ook maar een vermoeden wie die twee daders zijn, wat hun vluchtroute die avond was of heeft u informatie over hun motief? Neem dan alsjeblieft contact op met de politie. Dat kan via de opsporingstiplijn op 0800 6070, maar kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem  op 0800 7000

Vragen

De pandeigenaar en de huurders hebben geen enkel idee uit welke hoek de brandstichting komt. De recherche wil daarom graag in contact komen met iedereen die iets over een motief weet of vermoedt. 

Verder stond volgens een getuige die dinsdagavond op een zandpad in de buurt van Het Laar een donkerkleurige auto geparkeerd. Die kan mogelijk van de daders zijn geweest. Meld het alstublieft als u daar meer over weet. 

Wie herkent de twee mannen op de beelden en/of heeft die avond van 9 december iets opvallends gezien?

Wie weet meer over de vluchtroute van de daders of beschikt mogelijk over beelden waar zij op kunnen staan?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=iPJokggtJ8s

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Kln3R4OYzY0

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening