Ga naar content

Overval - Rooselaarplein - Roosendaal

Op 11 mei 2022 zit juwelier Goldmine aan het Roselaarplein in Roosendaal, naast het busstation. In minder dan 30 seconden wordt die dag het levenswerk van de eigenaar volledig de vernieling in geholpen door drie overvallers. Ze staan op beeld! Weet u wie dit zijn?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De daders komen die dag binnen met een zwaard en wapen en slaan de vitrines stuk. Klanten rennen weg en hebben het idee dat ze letterlijk moeten rennen voor hun leven, want er klinken op dat moment een aantal harde knallen. Vermoedelijk zijn het schoten uit het alarmpistool van de dader. 

Na de overval gaan de daders, met hun bivakmutsen nog op, op twee motorscooters de hoek om over het fietspad de Laan van Brabant in. Volgens getuigen reden ze met extreem hoge snelheid, zo’n 70 kilometer per uur, richting de wijk De Kroeven. Zo’n 20 minuten na de overval krijgen wij een melding. Op het Molenbeekpad in het buitengebied van Roosendaal staan twee motorscooters in brand. Hoe ze vanaf hier verder zijn gevlucht is niet duidelijk. Wat verderop ligt Nispen, maar ze kunnen ook terug zijn gegaan de andere kant op richting Roosendaal.

Vragen

De politie wil weten wie deze overvallers zijn, als eerste de man die met de klauwhamer meteen op de vitrines begint in te rammen. Hij heeft een slank tot normaal postuur, net als de man met de zeer imponerende machete. Let ook op zijn kleding, zijn trainingsbroek met daarop een merknaam en zo lijkt het, een rode driehoek. De derde dader met vermoedelijk een alarmpistool heeft een flink forser postuur. Wie kan er iets vertellen over deze overvallers?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=nE_7J4Z03oY

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening