Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Utrecht Leidsche Rijn +5.0km
  Verander locatie

  Moord Stefan Regalo Eggermont in de Conradstraat

  In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli 2014, een paar uur na de WK troostfinale Nederland-Brazilië, wordt Stefan Regalo Eggermont (30) doodgeschoten in de Conradstraat in Amsterdam. Hij zit in zijn auto wanneer iemand met een automatisch wapen op hem vuurt. Het lijkt erop dat hij slachtoffer is geworden van een persoonswisseling. [Zie ook het tabblad 'Voortgang' hierboven voor de meest recente informatie]

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op zaterdagavond 12 juli kijkt Stefan met zijn broer de troostfinale Nederland-Argentinië bij een gemeenschappelijke vriend in Amstelveen. Na middernacht brengt Stefan zijn broer thuis. Van het huis van zijn broer is het maar een paar minuten rijden naar zijn eigen huis. Waarschijnlijk heeft hij geen parkeerplek kunnen vinden bij zijn eigen huis en vandaar dat hij iets verder doorrijdt naar de Conradstraat. Hij zit nog in zijn auto als er vanuit die richting iemand op hem afrent met een automatisch wapen die meteen op Stefan begint te schieten en daarna weer wegrent.

  Conradstraat

  Persoonsverwisseling
  Het lijkt dat hij slachtoffer is geworden van een persoonswisseling. Het onderzoeksteam is niets crimineels in zijn leven tegengekomen. Hij had geen strafblad en geen verdachte contacten.

  Doelwitten
  Het team heeft een beeld van beoogde doelwitten. Deze zaak ligt waarschijnlijk in het verlengde van de reeks liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Stefan kan verward zijn met iemand die op hem leek, maar het kan ook dat hij slachtoffer is geworden omdat hij in een soortgelijke auto reed als het werkelijke doelwit en dat die bijvoorbeeld daar ook wel parkeerde. 

  Fiat Punto
  Op de hoek van de Czaar Peterstraat hangt een beveiligingscamera die in de verte nog net een stukje meepakt van de Conradstraat. Niet heel scherp registreert de camera hoe in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli om 01.35 uur vermoedelijk de blauwe Fiat Punto met daarin slachtoffer Stefan Regalo Eggermont voorbij komt rijden.

  Fiat Punto 

  Schutter
  Een halve minuut later zijn een paar benen te zien die waarschijnlijk toebehoren aan de schutter die Stefan met ferme passen doelbewust achterna loopt. Buiten beeld wordt Stefan beschoten en twintig seconden later rennen de benen weer terug. De vermoedelijke schutter moet weer terugrennen naar de auto omdat de Conradstraat voor auto’s aan die kant doodloopt.

  Volkswagen Golf

  Een jonge man met een gemiddelde lengte heeft zijn vuurwapen nog in zijn hand en stapt als bijrijder in bij een zilvergrijze Volkswagen Golf, die op de hoek van de Conradstraat en de Cruqiuisstraat staat. De grijze Volkswagen Golf rijdt vervolgens weg de Cruqiuisstraat in, slaat linksaf en rijdt vervolgens via de Czaar Peterstraat weg in de richting van de Piet Heintunnel.

  Autobrand
  Ongeveer vijf minuten later wordt op de Flevoparkweg, ter hoogte van de brievenbus, een zilvergrijze Volkswagen Golf in lichterlaaie aangetroffen. Dit is waarschijnlijk de vluchtauto van de schutter en zijn handlanger. Waar en hoe de bestuurder en schutter zijn weggegaan is niet bekend. Misschien dat er bovenaan de trappen een scooter klaarstond of een auto. 

  IJburg
  Als ze met een auto zijn gevlucht, dan kunnen ze via het fietspad richting IJburg zijn weggegaan. Maar ze kunnen ook zijn weggelopen langs de Sporthal Zeeburg richting de tramhalte Flevopark van de lijnen 7 en 14.

  Kaart plaatsen delict
                                                                    ( Klik voor een vergroting )

  Diefstal Golf vanaf Jacob van Lennepkade
  Die uitgebrande grijze Volkswagen Golf bleek twee dagen eerder, ergens in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juli, te zijn gestolen vanaf de Jacob Van Lennepkade in Amsterdam West. Er zaten toen nog de originele kentekenplaten op, met het kenteken 99-HSG-6. Toen de auto uitgebrand werd terugvonden, zat er een Duits kenteken op met het nummer KS-342-A.

  Jacob van Lennepkade 

  Uitgebrande Volkswagen Golf

  Diefstal kenteken
  Die Duitse kentekenplaat lag in een witte Volkswagen Golf die in de vroege ochtend van woensdag 9 juli tussen 05.00 en 08.00 uur werd gestolen op de Peetersdreef in Utrecht Overvecht. Daar zat een Nederlands kenteken op, maar omdat die Golf uit Duitsland was geïmporteerd lagen de Duitse kentekenplaten nog in de auto. Die zijn bij de vluchtauto in Amsterdam gebruikt.

  Juist die Duitse platen kunnen bij de vluchtauto zijn opgevallen en de politie hoopt dat getuigen zich hem daardoor kunnen herinneren uit die nacht van het schieten. De gestolen witte Volkswagen Golf zelf is nog nergens opgedoken, mogelijk is die nog steeds in het bezit van de daders. Misschien dat iemand weet waar deze nu staat en wellicht zit het originele kenteken er nog op.

  witte VW Golf Utrecht 

  Lelylaan
  Dat Duitse kenteken is al vóór de moord op Stefan een paar keer in Amsterdam gezien. De eerste keer op vrijdagavond 11 juli rond 21.30 uur vanaf de Lelylaan bij de oprit S106. Tien minuten later wordt het kenteken op het Prins Bernhardplein gezien.

  Flevoparkweg
  Er zijn aanwijzingen dat de middag daarna, op zaterdagmiddag 12 juli om 14.30 uur, een voertuig met het Duitse kenteken op de Flevoparkweg geparkeerd stond. Of het kenteken dan al op de Grijze Golf zit is dan nog niet duidelijk. Dat Duitse kenteken zit in ieder geval een paar uur later op de Golf, wanneer die zaterdagavond 12 juli, de nacht van de moord, op diezelfde Flevoparkweg wordt gespot.

  Levantkade
  En omstreeks 01.00 uur die nacht, dus een half uur voor de moord, heeft iemand een grijze Golf met een Duits kenteken op de Levantkade zien rijden. Op de Levantkade, kan een getuige zich herinneren, reed toen achter die Golf met Duits kenteken, een donkere auto, mogelijk ook een Golf. Het is niet zeker dat dit om de bewuste auto van de daders ging en of die andere auto er ook mee te maken heeft, maar die donkere auto erachter kan toch wel belangrijk zijn.

  Getuigenoproepen

  1. Vlak voordat Stefan Regalo Eggermont werd beschoten heeft er in het Oosterburgerpark een groepje jongeren gezeten. Dit park grenst zo’n beetje aan het parkeervak waar Stefan zijn auto neerzette. Dat groepje mogelijke Marokkaanse jongeren kan hele belangrijke zaken hebben gezien.

  2. Zodra de dader is weggerend, komt er van de andere kant juist iemand met versnelde pas aangelopen richting het slachtoffer. Degene liep achter een fietser aan. Die fietser heeft de politie al gesproken, maar de voetganger willen ze nog wel graag spreken.

  3. Op de bewakingsbeelden zijn nog veel meer mensen te zien met wie het team graag in contact komt. Bijvoorbeeld een clubje mensen dat een hond bij zich lijkt te hebben en juist uit de richting van het slachtoffer komt aangelopen.

  Beloning 15.000 euro

  Door de hoofdofficier van justitie is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

  Vragen

  • Wie is er in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli getuige geweest van de moord op Stefan Regalo Eggermont in de Conradstraat in Amsterdam?
  • Wie weet wie er achter de moord zit?
  • Wie heeft er de avond en nacht voordat Stefan werd doodgeschoten iets opvallends in de Conradstraat gezien wat met de zaak te maken zou kunnen hebben?
  • Wie heeft de dader zien vluchten?
  • Wie heeft de zilvergrijze Volkswagen Golf ergens op de vluchtroute gezien?
  • Wie is er getuige geweest van het in brand steken van de zilvergrijze Volkswagen Golf op de Flevoparkweg in Amsterdam?
  • Wie heeft er gezien hoe en/of waar de inzittenden zijn verder gevlucht?
  • Wie is er getuige geweest van de diefstal van de Volkswagen Golf ergens in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juli vanaf de Jacob Van Lennepkade in Amsterdam-West?
  • Wie is er in de vroege ochtend van woensdag 9 juli tussen 05.00 en 08.00 uur getuige geweest van de diefstal van de witte Volkswagen Golf vanaf de Peetersdreef in Utrecht Overvecht?
  • Wie heeft de gestolen witte Volkswagen Golf na woensdag 9 juli ergens zien rijden of weet waar hij nu staat of wie de auto in zijn/of haar bezit heeft?
  • Wie heeft er in de nacht van de moord de zilvergrijze Volkswagen Golf met de gestolen Duitse kentekenplaten KS-342-A ergens zien rijden?
  • Wie herkent de donkere auto die in de nacht van de moord omstreeks 01.00 uur op de Levantkade achter de Golf met Duits kenteken reed of kan er vertellen wat voor een merk auto dit is?
  • Wie herkent zichzelf in een van de getuigenoproepen?

  Tips

  Voor alle informatie kan gebeld worden met de Opsporingstiplijn op 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of met het Team Nationale Criminele Inlichtingen via 079-345 8999. U kunt ook het tipformulier op deze pagina invullen.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Op de hoogte blijven via RSS

  Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

  RSS feed Moord Stefan Regalo Eggermont in de Conradstraat

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via: