Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
amstelveen +5.0km
  Verander locatie

  Dood Luana Luz Xavier (34)

  Maandagavond 8 december 2014 rond 19.30 uur wordt Luana Luz Xavier (34) meerdere keren beschoten vlak voor haar huis aan de Beeckestijn in Amstelveen. De moeder van drie kinderen sterft ter plekke.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Luz Xavier was een bekende van de politie. Ze zou een relatie hebben met één van de hoofdrolspelers in de Amsterdamse onderwereld-oorlog. Wat haar rol precies is geweest wordt nu onderzocht.

  Beeldmateriaal
  De politie wil graag met mensen in contact komen die meteen hebben gefilmd na de moord. Meld het ook als u aan uw huis of bedrijf in die buurt in Amstelveen camera’s heeft hangen. De politie wil graag uw beelden bekijken, want daar kunnen belangrijke zaken op staan. De beelden kunnen ook geupload worden via het tipformulier.

  Liquidatie Amstelveen

  BMW
  Vlak na de moord is daar niet ver vandaan een brandende zwarte BMW aangetroffen op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan. Op de BMW zaten de valse kentekenplaten 55ZDKJ. Vanaf die auto zijn vier a vijf jongens weggerend richting de Betsy Perklaan.

  Liquidatie Amstelveen 

  Polo
  Ze hebben mogelijk een andere vluchtauto daar gewoon laten staan. Dat was een grijze gestolen Volkswagen Polo met de lichten nog aan. Op de Polo zaten de valse kentekenplaten 88NPF9.

  Liquidatie Amstelveen

  Gestolen
  De Polo is tussen 29 maart 2014 rond 18:00 uur en 30 maart 2014 rond 10:00 uur vanaf de Duke Ellingtonstraat ter hoogte van nummer 6 in Amsterdam gestolen. Het originele kenteken is 56SPB1.

  Getuigen
  Op beelden van de omgeving van de schietpartij is te zien dat een kleiner model auto, licht van kleur, net voor het moment van schieten voorbij rijdt. De bestuurder van dit voertuig heeft mogelijk de daders gezien. Ook direct na de schietpartij komt een voertuig en een fietser voorbij. Ook zij hebben mogelijk de daders gezien. De politie komt graag in contact met deze mogelijke getuigen. Ook als zij niets gezien hebben wil de politie graag met hen spreken. De politie wil graag spreken met mensen die meer weten over de toedracht van deze moord.

  Vragen

  -    Wie is er op maandagavond 8 december 2014 rond 19.30 uur getuige geweest van de moord op Luana Luz Xavier (34) vlak voor haar huis aan de Beeckestijn in Amstelveen?

  -    Wie heeft er informatie over de daders?

  -    Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

  -    Wie is er getuige geweest van het in brand steken van de zwarte BMW op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan?

  -    Wie heeft de daders na de brandstichting zien verder vluchten?

  -    Wie weet er meer over de grijze gestolen Polo met vals kenteken?

  -    Wie is er getuige geweest van de diefstal van de Volkswagen Polo?

  -    Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep?

  -    Wie heeft er informatie over de achtergrond van de moord?

  -    Wie heeft er mogelijk beeldmateriaal van de moord?

  Tips

  Heeft u informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Op de hoogte blijven via RSS

  Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

  RSS feed Dood Luana Luz Xavier (34)