Ga naar content
Mijn buurt: 
Jan de Louterstraat, Amsterdam +2.0km
    Verander locatie

    Dood fietsenmaker Temel Kobya

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Denkt u mee?

    De recherche roept bij deze zaak nadrukkelijk de hulp in van het publiek. Niet alleen zoals bij de meeste onderzoeken als tipgever of getuige, maar ook om mee te denken in de hypothese- en scenariovorming. De recherche heeft hiermee in andere onderzoeken ervaring opgedaan. Hoewel het niet altijd leidt tot een oplossing van de zaak, levert het toch waardevolle informatie en mogelijke scenario’s op waarmee het onderzoeksteam aan de slag kan.

    Vragen

    De recherche is op zoek naar het antwoord op de volgende vragen:
     
    • Wie is getuige geweest van het neersteken van Temel Kobya in zijn fietsenwinkel?
    • Wie heeft Temel Kobya op 15 maart 2016 tussen tien voor half één en twee over half één vóór of in zijn zaak samen met deze persoon en/of nog andere personen gezien?
    • Wie herkent de persoon in de bruine jas die is afgebeeld op de compositietekening
    • Wie weet waar de portemonnee van Temel is gebleven?
    • Wie heeft na 15 maart 2016, iets na half één ‘s middags iemand met een biljet van 500 euro gezien, mogelijk in combinatie met getoonde portemonnee en/of pasjes op naam van Kobya? (U moet hierbij denken aan een persoon in uw omgeving die anders nooit over grote geldbedragen -en al helemaal niet over een 500 euro biljet- beschikt.)
    • Wie heeft er informatie over het motief? Waarom wilde iemand Temel om het leven brengen?
    • Bent u een van de buurtbewoners/klanten die in paniek zijn weggerend, of kent u een van deze mensen, neem dan ook contact op met de politie.
    • Welke hypotheses en scenario’s zouden in deze zaak, op basis van de huidige informatie, niet over het hoofd mogen worden gezien?

     

    Daarnaast heeft het onderzoeksteam een aantal aanvullende vragen:

    • Wie heeft de zwarte portemonnee gezien van Temel Kobya?
    • Wie weet waar deze portemonnee nu is?
    • Wie heeft gezien dat een man op die bewuste dinsdag 15 maart tussen 12.20 en 12.45 uur spullen heeft weggegooid in de omgeving van de fietsenwinkel aan de Jan Tooropstraat, daar in de buurt, of in de omgeving van het Fridjof Nansenhof (dat ligt nabij het zwembad en de KFC aan de Jan van Galenstraat).
    • Het vermoeden bestaat dat de verdachte vanaf de fietsenwinkel aan de Jan Tooropstraat naar het Fridtjof Nansenhof is gelopen, gerend of gefietst. Dat ligt nabij het zwembad en de KFC aan de Jan van Galenstraat. Via welke route is niet duidelijk. Mogelijk had hij zichtbaar bloed aan zijn kleding. Wie heeft op die dinsdag 15 maart ergens tussen 12.20 en 12.45 uur gezien dat een man mogelijk bebloed, gewandeld, gerend of gefietst heeft ergens tussen de Jan Tooropstraat en het Fridtjof Nansenhof (omgeving zwembad en KFC aan de Jan van Galenstraat). 

    Beloning

    Gezien de ernst van dit misdrijf en de afwezigheid van een voor de hand liggend motief of scenario waarmee de politie rekening moet houden, looft het Openbaar Ministerie een beloning uit van €10.000 euro voor de tip of bijdrage die leidt tot de oplossing van de zaak.