Ga naar content
Mijn buurt: 
Groningen +5.0km
  Verander locatie

  Zuidwolde: zwaar gewond in bedstee

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Op donderdag 29 juni 1995 wordt de 85-jarige Anna Heemenga-Woldendorp zwaargewond in de bedstee in haar huis aan de Beijumerweg in het Groningse Zuidwolde aangetroffen. Zij is in coma en wordt direct in het ziekenhuis opgenomen.

  Onbekende beller

  De volgende dag belt een onbekende man naar het ziekenhuis om te vragen hoe het met haar gaat. Maar omdat hij de naam van het slachtoffer niet kan noemen, krijgt hij geen informatie. Het is niet bekend geworden wie de beller was.

  Overlijden

  Anna Heemenga heeft nog een paar weken geleefd, maar kon niet vertellen wie haar in haar huis heeft overvallen en wat er is gebeurd. Zij is op 10 augustus 1995 in het ziekenhuis overleden.

  Onderzoek

  In het huis van Anna Heemenga zijn sporen van braak gevonden. Het was moeilijk om erachter te komen of er iets gestolen was. Later bleek dat een zogenaamd Hugenotenkruisje, dat zij altijd bij zich droeg, was verdwenen.

  Een intensief buurt- en passantenonderzoek en zoekacties in de buurt hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wie helpt om deze zaak op te lossen?

  Beloning

  Er wordt een beloning uitgeloofd van 15000 euro voor de gouden tip.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening