Ga naar content
Mijn buurt: 
drachten +25.0km
  Verander locatie

  Politie onderzoekt schietincident Dronrijp

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Op maandagochtend 2 oktober rond 08.00 uur is er een schietincident geweest op de Dotinga Tun in Dronrijp. De 45-jarige bewoner werd meerdere keren beschoten en raakte zwaar gewond. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

  Onderzoek

  De man werd op zijn oprit meerdere keren beschoten. In de woning van de man waren op dat moment twee kinderen en een vrouw aanwezig. Zij zijn niet gewond geraakt. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. Getuigen hebben in ieder geval twee mensen gezien die gevlucht zijn in een auto. De een was donker gekleed en de ander droeg antraciet kleurige kleding. Beiden droegen een bivakmuts. Mogelijk zijn naast deze twee meer mensen bij het incident betrokken. 

  Het tweetal stapte in de Skoallanswei in een donkerkleurgie BMW 5-serie stationcar. Deze BMW was voorzien van het kenteken 68-KBN-7. De vluchtauto werd later brandend aan de Seine in Deinum aangetroffen. Zowel de auto als de kentekenplaten blijken te zijn gestolen. Overigens is het genoemde kenteken van een auto uit de omgeving van Den Haag. Deze auto heeft niets met het incident te maken. Uit onderzoek bleek dat de vluchtauto was gestolen.

  Er is sporenonderzoek ter plaatse gedaan en we spreken met buurtbewoners en eventuele getuigen. De politiehelikopter en de speurhond zijn ook ingezet bij het onderzoek. In Dronrijp staat onze preventietruck. Normaliter gebruiken we deze om voorlichting te geven over bijvoorbeeld woninginbraken. De truck wordt nu gebruikt als mobiele werkplek voor dit onderzoek. 

  Er zijn signalen dat het schietincident hennep gerelateerd zou zijn. Deze signalen zijn ons bekend en maken deel uit van ons onderzoek. Een pand, van het 45-jarige slachtoffer, aan de Marnxistraat in Leeuwarden is door ons onderzocht. Dit heeft ook te maken met het schietincident in Dronrijp. 

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening