Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Zwangere Mariët Peters in eigen huis gewurgd

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Op 24 december 1992 wordt de 26-jarige Mariëtte Peters dood gevonden in de slaapkamer van haar huis aan de Nimrod in Sint Hubert. Ze blijkt door verwurging om het leven gebracht.

  Mariët was getrouwd met Bart Bens en bijna vier maanden zwanger op de dag van haar dood. Ze werkte bij een elektrobedrijf in Uden, Bart is chauffeur bij een mestdistributiebedrijf. Op donderdag 24 december 1992, de dag voor kerst, gaat hij om ongeveer 04.30 uur op weg naar zijn werk. Als Bart tussen 13.00 en 13.30 uur thuiskomt, ziet hij dat de voordeur openstaat. Hij gaat naar binnen en ziet dat het hele huis overhoop is gehaald. Mariët ligt dood op haar bed, zij is gewurgd. Het vermoeden is dat er een inbraak is geweest en dat die uit de hand is gelopen. Het raampje in de voordeur was vernield, alles lag overhoop en er was in kastjes gezocht. De buit lag in de auto van Mariët en Bart. Omdat er extra beveiliging op de auto zat, lukte het de dader(s) kennelijk niet om de auto te starten. Tot nu toe is niet bekend wie er achter dit misdrijf zit.

  Woensdag 23 december 1992 gaat Mariët al op tijd naar bed. Ook al hoeft ze de volgende dag niet naar haar werk als administratief medewerkster, door haar zwangerschap heeft ze veel extra rust nodig. Ook haar man gaat op tijd mee slapen. Hij moet de volgende dag wel vroeg naar zijn werk. Hij werkt voor een vervoersbedrijf als mest-vervoerder. Om kwart over vier die ochtend vertrekt hij naar de boerderij. Met Mariëtte heeft hij afgesproken met de lunch thuis te zijn. Wanneer Bart rond kwart over één weer thuis komt, ziet hij meteen dat er iets mis is. Het hele huis is overhoop gehaald en Mariët ligt dood op bed. Ze blijkt te zijn gewurgd.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening