Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Wanroij +5.0km
  Verander locatie

  Zwangere Mariët Peters in eigen huis gewurgd

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Mariët is waarschijnlijk niet lang nadat haar man om kwart over vier naar zijn werk ging om het leven gebracht. Eén van de scenario’s is dat de inbreker of inbrekers hebben gezien dat de man van Mariëtte hier in alle vroegte vertrok. Toen hij zelf hier bij het huis wegreed, heeft hij namelijk gezien dat er een lichtkleurig busje, een Ford Transit de straat in reed. Mogelijk zat daar de dader in, en heeft die gedacht dat er vanaf dat moment niemand meer thuis zou zijn.

  Om binnen te komen hebben is de voordeurruit kapot geslagen. Daarna is de woonkamer overhoop gehaald, waarschijnlijk in een zoektocht naar kostbare spullen, zoals de tv en videorecorder. Die spullen treft de politie later aan in de witte Peugeot van Mariëtte en haar man die in de garage geparkeerd staat. Zowel de Peugeot als de apparatuur zijn dus uiteindelijk niet meegenomen. Mogelijk is Mariët wakker is geworden van het geluid in de woonkamer. Of misschien is de dader de slaapkamer binnengegaan om te zoeken naar de autosleutels. Het lijkt erop dat Mariët zich heeft verzet, maar dat iemand haar van achter heeft beetgepakt en gewurgd. Het is niet duidelijk waarmee dat is gebeurd.

  Inbraak
  We hebben geen enkele reden om te denken dat iemand het bewust op haar had gemunt. We vinden het ook belangrijk om te benadrukken dat we natuurlijk ook hebben gekeken of haar man misschien betrokken was. Dat is - hoe pijnlijk ook - een standaardprocedure bij zo’n onderzoek, maar is al die jaren geen enkele concrete aanwijzing gevonden dat hij iets met de dood van zijn vrouw en hun kind te maken heeft gehad. Wij denken dat het om een inbraak gaat die uit de hand is gelopen toen de dader of daders op Mariëtte stuitten.

  Woonkamer

   

   

   

   

   

   

   

  Schoenafdruk
  We hebben in de voortuin meerdere schoenafdrukken gevonden. Van de meeste hebben we achterhaald van wie ze zijn, er zaten er bijvoorbeeld ook bij van postbezorgers. Maar van één schoenafdruk is nooit vastgesteld van wie deze is en daarom houden we er rekening mee dat het de afdruk van de schoen van een dader is geweest. Vermoedelijk droeg diegene Adidas sportschoenen.

  Auto
  En dan is er die auto die door de echtgenoot van Mariëtte is gezien. Het was een lichtkleurige Ford Transit die om kwart over 4 daar over de Nimrod in St Hubert reed. Niet duidelijk is of er een Nederlands of buitenlands kenteken op die auto zat. We willen nog altijd graag informatie over deze auto. Bijvoorbeeld wie er over zo’n auto beschikte in 1992. Of misschien weet iemand dat er destijds inbrekers actief waren die in zo’n Ford Transit reden, al weten we natuurlijk nog steeds niet zeker of de Ford Transit daadwerkelijk van de daders was.

  Deel informatie
  Net als de familie willen ook wij een beroep doen op iedereen die in de loop van de jaren iets over het misdrijf heeft gehoord en dat nooit eerder met ons heeft kunnen delen. Misschien hebben de dader of daders er zelf over gesproken en is dat opgevallen. Het moet op je geweten drukken dat hier een jonge vrouw en haar kind zijn overleden. Als mensen bijvoorbeeld meer weten over een inbrekersgroep die destijds actief was en mogelijk hiermee te maken kan hebben horen we dat heel graag. Alle informatie, ook in een andere richting, kan ons helpen.

  Wat is uw kijk op deze zaak?

  Laat het ons weten via het reactieformulier