Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
steenwijkerland +25.0km
  Verander locatie

  Gewelddadige moord op ‘de kolenboer’

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Op woensdag 14 december 1995 werd de 75-jarige kolenboer Harry Zunnebeld dood aangetroffen in zijn woning aan het Van Nahuysplein in Zwolle.

  De man, die alleen woonde, was met veel geweld om het leven gebracht. Hij was geschopt, geslagen en had verschillende botbreuken en inwendige bloedingen. Harry Zunnebeld is waarschijnlijk al aan het begin van de nacht overleden.

  Het slachtoffer was een fanatiek verzamelaar van postzegels. Hij woonde al jaren aan het Van Nahuysplein in het oude centrum van Zwolle en was lokaal bekend als ‘de kolenboer’. Hij was namelijk eigenaar van brandstoffenhandel Wolter’s Steenkolen. Zunnebeld trok er vrijwel iedere avond op uit. Meestal verliet hij rond halfelf ’s avonds zijn huis voor een wandeling.

  Hij had een vaste route  naar de brievenbus om veelal zakelijke brieven te posten. Daarna ging hij bijna altijd rechtstreeks naar park Eekhout, een ontmoetingsplaats voor homoseksuelen. Harry was daar een bekende verschijning en stond naast ‘de Kolenboer’ ook bekend als ‘Opa van het park’.

  De moord werd nooit opgelost. Dit tot groot verdriet van de nabestaanden van Zunnebeld. Kunt u hen helpen met nadere informatie?

   

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening