Ga naar content
Mijn buurt: 
Gemeente Valkenswaard +2.0km
  Verander locatie

  Serie verkrachtingen in Valkenswaard, Veldhoven en omgeving.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  In de periode tussen 1989 en 2010 is er in Valkenswaard, Veldhoven en omgeving een verkrachter actief geweest. Er zijn vermoedelijk 12 zedenincidenten, waaronder aanrandingen en verkrachtingen, aan hem te linken. Er zijn overeenkomsten in de manier waarop de dader te werk ging. Politie en OM hebben zich jarenlang vastgebeten in het onderzoek naar de dader, in mei 2015 is de zaak opnieuw opgepakt en onder de aandacht gebracht in opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Daarna zijn veel tips binnengekomen waarmee het team aan de slag is gegaan. Het onderzoek loopt nog steeds en tips zijn nog altijd welkom.

  Verkrachtingen
  De eerste verkrachting vond plaats in mei 1989. Twee jongen vrouwen werden op de Luikerweg in Valkenswaard in de nachtelijke uren slachtoffer van een onbekende man. Het bleek een begin van een reeks verkrachtingen in de regio. In 2010 vond de laatste verkrachting plaats die vermoedelijk aan de man te linken valt. Door de werkwijze (o.a. het dreigen met een schroevendraaier in de hand) en de locaties van de andere aanrandingen en verkrachtingen, is hij waarschijnlijk verantwoordelijk voor in totaal 12 zedenincidenten.

  Signalement
  De dader is blank, inmiddels tussen de 55 en 60 jaar oud, en 1.70 a 1.80m lang. Hij had ruwe, stevige werkhanden, een onverzorgd uiterlijk en hij spreekt met een lokaal Brabants accent of een accent uit die directe omgeving. In 1989 had hij vermoedelijk blond/rossig haar, terwijl hij in 2006 bovenop kalend was. Verder zeggen zijn slachtoffers dat hij een niet al te intelligente indruk op hen maakte.

  Informatie
  In 2008 en 2015 zijn de zaken ook in de media behandeld, waaronder Opsporing Verzocht (het is mogelijk dat dit item op details gedateerd is). Het cold case team heeft veel tips binnengekregen, maar helaas zat daar dé gouden tip niet bij. De politie zoekt dus nog altijd informatie over deze serie verkrachtingen in Valkenswaard, Veldhoven en omgeving. Herken jij iets of heb je toen iets gezien of gemerkt? Het is nooit te laat om te praten! Neem contact met ons op via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening