???header.snellinks.spring-naar.content???
Mijn buurt: 
roosendaal +5.0km
  Verander locatie

  Explosief - Rembrandtgalerij - Roosendaal

  Restaurant Cibiz Köfte aan de Rembrandgalerij in Roosendaal is de afgelopen vijf weken al drie keer doelwit geweest van een aanslag met zwaar vuurwerk. De eerste keer op maandag 3 januari bleef het bij een poging, de tweede keer op donderdag 13 januari jl. is er wel schade. Maar de heftigste aanslag vond plaats in de vroege ochtend van zondag 6 februari jl. Twee daders vernielden een ruit aan de voorzijde en gooiden daarna door het gat zwaar vuurwerk naar binnen. Er ontstond daardoor een explosie en brand. Door de drukgolf werd de voorruit er volledig uitgeblazen, ook het kozijn aan de achterzijde van het pand raakte ontwricht. De aanslagen zorgen voor veel maatschappelijke onrust bij omwonenden en ondernemers op het plein.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  De eerste keer is in de nacht van zondag 2 op maandag 3 januari jl. omstreeks 03.50 uur. Het blijft dan bij een poging. De dader plakt de explosieven tegen het raam van de zaak maar gaat er vandoor als er een voetganger aankomt.

  Op donderdag 13 januari jl. gebeurt hetzelfde, vermoedelijk dezelfde dader plakt opnieuw zwaar vuurwerk tegen de ruit. Deze keer ontploft het echter wel, met als gevolg een flink gat in de ruit en veel schade. Bovendien ligt de hele zaak onder de glassplinters. De  dader  draagt hier een blauw trainingspak met daaronder witte sneakers.

  Bij de derde aanslag op zondag 6 februari jl. zijn zeker twee daders betrokken, één is volledig in het zwart gekleed en draagt een capuchon over het hoofd. Hij heeft zwarte schoenen aan met witte schoenzolen. De andere dader heeft een zwart/grijze jas aan en een spijkerbroek. Hij draagt een blauw mondkapje.

  Bewakingsbeelden
  In de uitzending tonen we bewakingsbeelden van alle drie de incidenten.

   

  Vragen

  Wie zijn deze aanslagplegers? Maar we willen ook graag weten waarom?  Wat zit hier achter? Wat kan het motief geweest zijn? Ook daarover ontvangen we graag meer informatie.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=YalRS6ju7s0

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening