Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
't Hoekske, 4851SZ Ulvenhout +5.0km
    Verander locatie

    Vuurwerkbommen - Passendalestraat - Breda

    Het Openbaar Ministerie in Breda looft een beloning van 10.000 euro uit voor degene met informatie die leidt tot de aanhouding van de daders van de explosie bij een woning aan de Passendalestraat.  De politie heeft in de opsporingsprogramma's ook foto’s vrijgegeven die de vermoedelijke daders bij deze aanslag van zichtzelf gemaakt hebben.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Zwaar vuurwerk
    Op de Passendalestraat werd op zondag 17 september 2023 zwaar vuurwerk tegen de gevel van een woning geplaatst. Even daarna klonk een enorme knal en glasgerinkel. De hele buurt schrok ervan wakker, terwijl twee weken daarvoor, op dinsdag 5 september 2023, twee jongens op hetzelfde adres een steen door de ruit gooiden.  Deze incidenten veroorzaakten veel maatschappelijke onrust in de wijk. Een Team Grootschalige Opsporing startte een diepgaand onderzoek naar deze misdrijven.  Rechercheurs stelden een uitgebreid buurtonderzoek in. Ook vroeg de politie de kijkers van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht meerdere malen om tips.


    Eerdere aanhoudingen
    Op maandag 15 januari 2024 werden tijdens een actie in Breda-Noord drie verdachten aangehouden. Twee van hen, jongens van 16 en 17 jaar, worden onder meer verdacht van betrokkenheid bij de incidenten op de Passendalestraat. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld maar nog wel verdachte. De recherche is er echter van overtuigd dat nog meer jongeren bij deze voorvallen betrokken zijn.  De speurders zijn namelijk bij het onderzoek gestuit op foto’s die de vermoedelijke daders net voor de aanslag van zichzelf hebben gemaakt. Ook beschikken zij over een foto van de verdachten van het kei-incident die kort voor dat voorval is genomen.


    Beloning
    Vanwege de ernst van het feit en de onrust die de explosie in de wijk veroorzaakt heeft, looft de Hoofdofficier van Justitie van het parket Zeeland-West-Brabant nu een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders van de explosie. 

     

    Vragen

    Er is niet alleen heel erg veel onrust in de wijk door deze drie heftige gebeurtenissen. We krijgen signalen dat er meer gebeurt. Dat er meer dreiging is. Zo erg dat mensen geen melding of aangifte durven doen. Uit angst voor represailles. En dat is weer een grens. Dat accepteren we niet. Daarom bieden we iedereen die iets wil delen maar dat niet durft een veilige weg. En dat is contat opnemen met een speciaal team: het team Criminele inlichtingen, het TCI. Dat team is gespecialiseerd in het voeren van vertrouwelijke gesprekken en te zorgen dat u uw informatie op een veilige manier kunt delen. En dat helpt! Zo kunnen we daders opsporen, met uw hulp!

    Weet u meer? Heeft u een vermoeden wie de daders kunnen zijn van de drie  aanslagen op 5 en 17 september en op 24 oktober? Neem dan contact op. Ook als u iets soortgelijks heeft meegemaakt, of iets anders wilt delen dat kan helpen de daders op te sporen. Neem contact op. Dat kan op de bekende manier via de opsporingstiplijn 0800 6070. Anoniem blijft u via 0800 7000. En ook het Team Criminele Inlichtingen zit ook klaar om met u in gesprek te gaan op 088 – 66 17 734.

     

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=zOux7KXSGN0

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening