Ga naar content
Mijn buurt: 
6629AS Appeltern +10.0km
    Verander locatie

    Woningoverval - Gezellehof - Oss

    De persoon op de afbeelding is verdachte in een rechercheonderzoek naar een woningoverval op de Gezellehof in Oss, waar een babbeltruc over bankhelpdeskfraude aan vooraf is gegaan. Hij is vermoedelijk minderjarig en om die reden kreeg hij t/m 10 december de tijd zich te melden bij de politie, dat deed hij niet dus nu tonen we hem herkenbaar. Wie is dit?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    We zien hem hier bij de woning van een 88-jarige dame, waar hij zich voordoet als bankmedewerker. Hij is opvallend klein van stuk, tussen de 1.50 en 1.60 meter. Mevrouw is te goeder trouw en laat hem binnen. Ze is namelijk net gebeld door iemand van de Rabobank, die zei dat er met haar rekening gefraudeerd was... Maar niet heus, blijkt even later, want ze werd opgelicht door sluwe criminelen die haar geld wilden stelen.

    Geld uit kluis gestolen
    En helaas, de babbeltruc lukte. De jonge oplichter ging er met een groot geldbedrag vandoor, dat hij gestolen had uit de kluis van mevrouw, waar ze ook haar bankpapieren had opgeborgen. Dit gebeurde op 4 oktober vorig jaar.

    Woningoverval
    Dan, een paar maanden later op 18 januari 2023 wordt mevrouw slachtoffer van een woningoverval. De schuifpui aan de achterzijde wordt ingeslagen en ineens staan er twee overvallers bij mevrouw in de woonkamer. Wat daarbij opvalt is dat de overvallers haar meteen hardhandig richting de logeerkamer duwen, waar de kluis staat. Ze lijken te weten waar die zich bevindt. Ook dreigen ze mevrouw te slaan als ze niet meewerkt. En toeval of niet: één van de overvallers is opvallend klein. Volgens mevrouw lijkt hij veel op de nep bankmedewerker die in oktober haar geld uit de kluis heeft gestolen.

    Met gereedschap proberen de overvallers de kluis te vernielen zodat deze open gaat, maar het lukt ze niet. Ze gaan er uiteindelijk zonder buit vandoor. De 88-jarige dame blijft hevig geschrokken achter en rent in paniek naar de buren voor hulp. De gebeurtenissen hebben zoveel impact op haar gehad, dat ze nu niet meer zelfstandig kan wonen en moest verhuizen.

    Bureau Brabant en Opsporing Verzocht
    Op maandag 11 december besteden we uitgebreid aandacht aan deze zaak in Bureau Brabant en op 12 december ook in Opsporing Verzocht. De eerst nog geblurde (minderjarige) verdachte zal vanaf dan herkenbaar getoond worden. Ook zijn er deurbelbeelden van de Gezellehof waarop de overvallers te zien zijn. Twee daarvan zijn in de woning geweest, maar mogelijk dat een derde persoon op de uitkijk heeft gestaan.

    Vragen

    Help mee deze zaken oplossen en tip als u informatie heeft over de babbeltruc op 4 oktober 2022 en/of de woningoverval op 18 januari 2023.
    Ook als u de verdachte op de afbeelding (her)kent, neem dan contact op met de recherche in Den Bosch. Dat kan hier online door het tipformulier in te vullen of bel de opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan naar 0800-7000.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=lxB6Z-joK4U

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=idufTEgM614

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening