Ga naar content
Mijn buurt: 
chaam +25.0km
    Verander locatie

    Bankhelpdeskfraude met pinfraude - diverse locaties - Vught

    We zijn op zoek naar deze pinner. Hij pleegt op 7 februari pinfraude. Hij doet dat op verschillende locaties in Vught met de bankpas van een 77-jarige man. De pas werd met een babbeltruc over bankhelpdeskfraude afhandig gemaakt. Kijk goed naar de foto en help mee deze oplichter te vinden. Tip als je meer weet!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op 7 februari wordt de 77-jarige man uit Vught gebeld door een zogenaamde bankhelpdeskmedewerkster. Ze vertelt dat er iemand had geprobeerd een groot geldbedrag van zijn rekening te halen en dat zijn bankpas geblokkeerd moest worden, deze was mogelijk geskimd. Ook weet ze met haar mooie praatjes zijn pincode te ontfutselen. En de man moest zijn bankpas in een envelop doen, een koerier zou deze komen ophalen. 

    Niet veel later verschijnt er inderdaad iemand aan de deur... de zogenaamde koerier van de bank. Een opvallend kenmerk is dat hij een lange grijze jas draagt en hij heeft donkere krullen. Hij neemt de bankpassen in ontvangst en vertrekt dan weer.

    Aan de Marktveld en aan het Molendeindplein wordt er dan  verschillende keren gepind, in totaal zo'n 2.500 euro. De pinfraudeur staat op beeld en zijn signalement komt overeen met de nepkoerier die bij het slachtoffer thuis de bankpassen heeft opgehaald. 

    Vragen

    Wie weet wie deze oplichter is? Kijk eens naar zijn opvallend lange, grijze jas.  Hij heeft een lichte huidskleur, zwart krullend haar en draagt een zwarte muts onder de capuchon van zijn jas. Help mee hem te vinden.

    Deel je informatie via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of het tipformulier op deze website. Liever anoniem iets doorgeven? Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening