Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
oosterhout +25.0km
  Verander locatie

  Politie zoek getuigen drugsafvaldumpingen

  De politie doet onderzoek naar tien dumpingen van drugsafval die, in een periode van enkele maanden, plaatsvonden in de gemeenten Heusden, Land van Cuijk, Maashorst, ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Meierijstad. Het gaat daarbij om dumpingen in december (1), januari (3), februari (5) en mei (1). We zijn op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord, dat hiermee te maken kan hebben.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Met dit onderzoek probeert de politie een verdachte of verdachten bij de drugsdumpingen te krijgen en zicht te krijgen op de drugslabs, waar het drugsafval vandaan komt.
  Het drugsafval werd aangetroffen met name in het buitengebied op onderstaande locaties:

  Plaats

  Straat

  Datum

  Elshout (gem. Heusden)

  Gorse Weide

  13 december

  Escharen

  Karweg

  13 januari

  Zeeland

  Millsebaan

  15 januari

  Rosmalen

  Graafsebaan

  18 januari

  Sint-Michielsgestel

  Vogelenzang

  18 februari

  Vinkel

  Rekken

  19 februari

  Vlijmen

  Voorste Zeedijk

  21 februari

  Schijndel

  Steeg

  21 februari

  Oeffelt

  Hoogeind / Kruisstraat

  28 februari

  Schijndel Oude Molenheide 16 mei

  In alle gevallen gaat het om chemisch afval, wat vermoedelijk afkomstig is van de productie van synthetische drugs. Dergelijke dumpingen leveren enorm veel schade op aan de natuur en het opruimen ervan brengt hoge kosten met zich mee.

  Getuigen gezocht

  We hebben een aantal vragen waarbij we uw hulp goed kunnen gebruiken:

  • Hebt u in de periode tussen half december en mei iets verdachts gezien en/of gehoord in de omgeving één van bovenstaande locaties (denk vooral aan afgelegen terreinen en loodsen)?
  • Hebt u gehoord dat er vervoersmiddelen vertrokken van één van de locaties, dan horen we dat ook graag.

  Heeft u informatie voor ons? Laat het dan weten via het tipformulier onderaan deze pagina. Hier kunt u ook eventuele beelden uploaden. U kunt ook bellen met 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem iets melden, kunt u bellen met misdaad anoniem op 0800 - 7000

  Algemene tips in geval van een drugsafvaldumping

  Bent u getuige van een illegale dumping of heeft u iets verdachts gezien? Bel dan 112. Probeer daar waar mogelijk foto’s en/of een video te maken en nummerborden en kenmerken te noteren van eventuele voertuigen en personen die u ziet. Deze informatie kan van groot belang zijn bij het verdere onderzoek. Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat en blijf op afstand van eventuele vaten of andere spullen.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening