Ga naar content
Mijn buurt: 
geldrop-mierlo +5.0km
    Verander locatie

    Bankpasfraude (spoofing) - Heuvelring - Tilburg

    Een 74-jarige vrouw in Tilburg wordt op een geraffineerde wijze opgelicht door bankpasfraudeurs. Het begint met een zogenaamd mailtje van de bank en eindigt met grote geldopnames bij een pinautomaat met haar bankpas. .

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De Tilburgse krijgt een mailtje waarvan het lijkt dat die van haar bank komt. Daarin staat dat er voor een nieuwe bankpas is aangevraagd.. Als dat niet het geval is moet ze een nummer bellen dat in dezelfde mail staat.  De vrouw heeft geen pas aangevraagd en belt het nummer. Ze krijgt een zogenaamde bankmedewerker aan de telefoon die haar wijsmaakt dat er sprake is van fraude.  Daarom komt iemand van de bank haar passen en pincodes ophalen. ze krijgt een specifieke cijfercode die ze bij de koerier kan checken.  Ze geeft daarop de bankpassen mee.  Korte tijd daarna worden bij een geldautomaat op de Heuvelring enkele duizenden euro's van haar rekening opgenomen.  De pinner staat op beeld.  Ook een 84-jarige vrouw in Heeze wordt slachtoffer van bankpasfraude, de pinner is dezelfde man als in Tilburg.  

    Vragen

    1) Wie herkent deze pinner 

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=4bXfSUc6m2o

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening