Ga naar content
Mijn buurt: 
roosendaal +5.0km
  Verander locatie

  Explosie woning - Telefoonstraat - Roosendaal

  De recherche doet onderzoek naar een aanslag op een woning in Roosendaal. Terwijl bewoners TV kijken vernielt een nog onbekende dader met een baksteen vanaf de straat de voorruit van de woning en gooit daarna vuurwerk naar binnen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  De bewoners, een man en een vrouw, van een huis aan de Telefoonstraat  kijken zondagavond 26 november 2023 televisie.  Hun kindje ligt boven te slapen. Ze zitten op de bank direct naast het raam aan de voorzijde. Omstreeks 20.10 uur horen zij een harde knal en zien dat met een steen de voorruit kapot wordt gegooid. Direct daarna gooit iemand een stuk vuurwerk naar binnen. Het komt voor de bank terecht waar het ontploft.  De bewoners kunnen nog net op tijd van de bank springen.  De woonkamer staat vol met rook.  Door de ontploffing raken de bank en televisie beschadigd, overal zitten zwarte stukken van het vuurwerk tegen de muur en het plafond. 


  Reflex
  De man loopt in een reflex naar de voordeur en ziet dat de dader nog een tweede  explosief probeert te gooien. Hij  achtervolgt de aanslagpleger die richting de Teslastraat rent maar raakt hem kwijt. Hij loopt terug naar huis, ontfermt zich over zijn gezin en belt 112.  De bewoners hebben geen enkel idee wie er achter deze aanslag zit  Tijdens het recherche onderzoek duiken beelden op die een belangrijk aanknopingspunt richting de dader kunnen zijn. Ook is er een stem te horen mogelijk van de dader! Verder zien we een mogelijke belangrijke getuige door de straat fietsen.  

   

   

  Vragen

  1) Wie heeft er meer informatie over de dader en / of over het motief van deze aanslag?

  2) We zijn ook op zoek naar een mogelijk belangrijke getuige. Het gaat om een persoon die kort na de aanslag door de straat fietst? We laten deze fietser nu eerst onherkenbaar zien.  Als deze zich niet meldt, laten we na een week herkenbare beelden zien. 

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=pkRjStYyKeU

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening