Ga naar content
Mijn buurt: 
roosendaal +5.0km
  Verander locatie

  Overval - Rooselaarplein - Roosendaal

  Weer twee aanhoudingen voor gewelddadige overval op juwelier

  Roosendaal - De politie heeft woensdagochtend 1 mei een 19- en 20-jarige man, beiden uit Roosendaal, aangehouden voor de gewelddadige overval op een juwelier. Die overval vond plaats op 11 mei 2022. De afgelopen weken bracht de politie via de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant beelden van deze overvallers naar buiten. Eerder al werden er twee mannen aangehouden, nu zitten dus ook een derde en een vierde verdachte vast.

  Tijdens de overval bedreigden de daders de eigenaar met zwaard en wapen en sloegen met veel kracht de vitrines stuk. Klanten renden weg en hadden het idee dat ze moesten rennen voor hun leven. Na de overval reden de daders, met hun bivakmutsen nog op, op twee motorscooters de hoek om over het fietspad de Laan van Brabant in. Op het Molenbeekpad in het buitengebied van Roosendaal werden de twee motorscooters in brand gestoken. Van de daders ontbrak ieder spoor.

  In de opsporingsprogramma’s vroeg de politie het publiek mee te denken in het onderzoek. De recherche ontving vervolgens veel tips en ook namen van mogelijke daders. Deze tips hebben mede geleid tot de aanhouding van de vier verdachten. 
  Oproep
  Heeft u ook informatie, maar heeft u de politie nog niet gesproken? Bel dan met ons via 0900-8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een online tipformulier invullen.