Ga naar content
Mijn buurt: 
Nispen +5.0km
  Verander locatie

  Straatroven - Burgemeester Schoonheijtstraat - Roosendaal

  In Roosendaal worden twee vluchtelingen op respectievelijk dinsdag 5 december 2023 en dinsdag 16 januari 2024 op de Burgemeester Schoonheijtstraat beroofd. Vrijwel zeker door dezelfde dadergroep. Ze komen on line in contact met iemand die zegt dat hij hen naar Engeland kan smokkelen. Ze worden naar Roosendaal gelokt en daar uiteindelijk beroofd.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Update

  We hebben aanvankelijk ook een man getoond die 's middags op de beelden staat. De identiteit van deze man is inmiddels bekend.  Hij geeft aaqn niets met de berovingen te maken te hebben, hij is niet langer verdacht.  Wij hebben zijn foto uit dit artikel gehaald. 

  Omschrijving

  De eerste beroving vindt plaats op Sinterklaasdag, dinsdagavond 5 december 2023.  Een 45-jarige Irakese man maakt on-line een afspraak met een 'mensensmokkelaar' . Ze spreken af op het station in Roosendaal.  Het slachtoffer treft daar een man die hem vraagt mee te lopen naar zijn auto , een donderkleurige bestelbus, die geparkeerd staat op de Burgemeester Schoonheijtstraat.  We hebben beelden van de man die de auto daar eerder die middag wegzet. Het is dezelfde man die met het slachtoffer loopt alleen heeft hij nu een bril op.  Plotseling grist deze man het geld uit handen van het slachtoffer en rent weg. Verderop stapt hij in een klaarstaande auto.


  Ruim een maand later op dinsdagavond 16 januari 2024 gebeurt het weer.  Op praktisch dezelfde manier. Ook dit slachtoffer, een 25-jarige Marokkaanse man legt on line contact met iemand die beweert hem daar Engeland te kunnen smokkelen. Ook deze keer treffen ze elkaar op het station in Roosendaal  en lopen wederom naar de donkerkleurige bestelbus die geparkeerd staat op de Burgemeester Schoonheijtstraat. Het slachtoffer vertrouwt het dan al niet meer maar gaat toch op aandrang van de dader achterin de bedrijfsbus zitten.  Op dat moment pakt de straatrover het geld af, doet snel de deur op slot en slaat op de vlucht. Het slachtoffer slaat uiteindelijk een ruitje in en weet zich zo te bevrijden. De auto wordt getakeld en op sporen onderzocht, maar levert geen aanknopingspunten richting de daders op. 

   

   

   

   

   

  Vragen

  1) We zijn op zoek naar getuigen.  Heeft u iets gezien van deze straatroven?

  2) Herkent u de man op de beelden?

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=lrhAA3Pr87I

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening