Ga naar content
Mijn buurt: 
    Verander locatie

    Straatroven - Heyhoefpromenade - Tilburg

    In december 2023 vonden op de Heyhoefpromenade in Tilburg twee straatroven plaats. De eerste keer werd een slachtoffer door drie jongemannen beroofd, de tweede keer waren het twee daders. Wie zijn deze, vermoedelijk minderjarige, daders?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De eerste straatroof was op 9 december. Het slachtoffer, een 65-jarige man, pint bij een geldautomaat aan de Heyhoefpromenade. Aan de andere kant van de straat staan de waarschijnlijke straatrovers. Het lijkt alsof ze iedereen in de gaten houden die geld aan het pinnen is. Als de man dan klaar is met pinnen vertrekt hij in de richting van de Geesterenstraat. Met de drie jongemannen achter zich aan. Hij wordt verderop door de drie jongeren beroofd van zijn portemonnee.

    De tweede straatroof in de maand is op de dag na kerst, 26 december 2023. Weer op dezelfde plek op de Heyhoefpromenade wordt er door iemand gepind. Deze keer is het een 70-jarige man. En ook hij wordt in de gaten gehouden. Door twee jongeren deze keer. Of dit dezelfde daders zijn als bij de eerste straatroof is allesbehalve zeker. Wij zien deze straatroven als twee verschillende incidenten.

    Het gaat bij beide straatroven zeer waarschijnlijk om minderjarige jongeren. Daarom heeft de Officier van Justitie besloten om ze eerst onherkenbaar te tonen. Ze krijgen dan twee weken de tijd om zich bij ons te melden. Doen ze dat niet, dan laten we ze alsnog herkenbaar en wel zien op tv en social media.

     

     

    Vragen

    De daders staan goed vastgelegd op beeld. Voor de straatroof als ze door de Heyhoefpromenade fietsen. Maar ook erna. Een van de twee heeft een kinderzitje achterop de fiets. Je zou haast zeggen dat ze uit de buurt moeten komen. Misschien wel uit de wijk de Reeshof.

    Mocht u ze alsnog herkennen, of een vermoeden krijgen bij wie dit zouden kunnen zijn, laat het dan natuurlijk ook weten. Geef uw informatie door via de tiplijn op 0800-6070. Helemaal anoniem iets doorgeven kan ook. Bel daarvoor met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Herken je jezelf? Meld je dan bij de politie.

    Eerder toonden we de afbeeldingen geblurd om de daders de kans te geven zichzelf te melden, dit hebben ze echter niet gedaan. Daarom nu de herkenbare foto's

     

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=HU7-pZ4FzN8

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening