Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Heengezonden verdachte rellen opnieuw opgepakt

Gepubliceerd op:

Rotterdam - Vandaag deden we de 9e aanhouding in de zaak van de Coolsingelrellen, naast de 49 van de avond zelf. Het gaat om een 30-jarige man uit Rotterdam. Hij gooide fietsen door de ruiten van een politiebus en tegen autodeuren. Ook probeerde hij de politie uit te lokken en legde een ijzeren paal op de trambaan.

Coolsingel

Gisteren is een 21 -jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij trapte meerdere keren tegen een politievoertuig en sloeg met een paal met een verkeersbord eraan tegen de ruiten van een politiebus en vernielde met een groepje een paal van cameratoezicht. Gisteren werd ook een 40-jarige man uit Schiedam aangehouden, maar voor de tweede keer. Hij was heengezonden, maar is opnieuw aangehouden. Op de enorme hoeveelheid beelden die door het onderzoeksteam worden uitgekeken kwamen nieuwe strafbare feiten naar voren waardoor hij opnieuw als verdachte wordt aangemerkt. Hij gooide onder andere een steen naar een ME bus.

Nieuwe beelden in Opsporing Verzocht
Vanavond, dinsdagavond op NPO1 om 20.30 uur weer een nieuwe uitzending met zes nieuwe foto’s en vijf al eerder getoonde foto’s, waarvan er twee in bewegend beeld te zien zijn. Eén van de beelden laat een laffe aanval zien op een agent waar de verdachte hem probeert onderuit te trappen, terwijl hij wegrent omdat er een menigte op hem afstormt. 

Nog steeds worden er beelden bekeken op meer verdachten die een strafbaar feit op hun geweten hebben.

Tips zijn nog altijd welkom via de gratis tiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Jezelf melden om publicatie te voorkomen, is ook nog steeds mogelijk. 

Alle beelden van de gezochte verdachten zijn terug te kijken via https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/07-wie-zijn-verantwoordelijk-voor-de-rellen-op-de-coolsingel.html