Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dode aangetroffen in drugslab

Laatst gewijzigd op:

Wernhout - In een schuur aan de Beverstraat in Wernhout werd in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 maart een dode aangetroffen. In dezelfde ruimte stuitte de politie op een drugslab. De bewoner van het perceel is aangehouden als verdachte. De politie onderzoekt de zaak.

fo

Rond middernacht ging de politie naar de locatie toen zij een melding van de bewoner ontving. In de schuur zou een levenloos persoon liggen. Omdat de agenten rondom het pand een sterke chemische lucht roken, die veelal ontstaat bij het produceren van synthetische drugs, werd de brandweer ingeschakeld. Toen de brandweer het sein veilig gaf, trad de politie binnen. In de ruimte, die ingericht was als een drugslab, troffen zij een dode aan. De identiteit van deze persoon is nog niet vastgesteld. De bewoner is aangemerkt als verdachte. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.

Verder onderzoek

Het drugslab wordt vandaag ontmanteld door het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), die gespecialiseerd is in het ruimen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.