Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nieuwe aanhoudingen schietincident Ooievaarspad

Gepubliceerd op:

Capelle aan den IJssel - De politie heeft op woensdag 19 mei nog eens twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een schietincident op het Ooievaarspad in Capelle aan den IJssel op 17 april van dit jaar. Daarbij raakte een 19-jarige man lichtgewond. Het gaat om twee jongens van 15 uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

(foto: nieuws op beeld)

Eerder werden ook al een 16-jarige verdachte uit Rotterdam en twee 15-jarigen uit Capelle aan den IJssel en Eindhoven gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij wat er die avond is gebeurd.

Inmiddels is duidelijk dat er voorafgaand aan het incident ruzie is ontstaan tussen twee groepen jongeren. De exacte reden van dit conflict wordt op dit moment nog volop onderzocht door de recherche.

In het kader van het onderzoek zijn recent op diverse adressen doorzoekingen geweest. In een woning is door de politie een vuurwapen aangetroffen. Of dit wapen bij het bewuste schietincident is gebruikt, wordt op dit moment nog onderzocht door het NFI.

Van de aangehouden verdachten is de 15-jarige Rotterdammer inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij twee weken langer vast blijft zitten. De Capellenaar is heengezonden, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.