Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Neergeschoten wolf in Opsporing Verzocht

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Voor het eerst sinds zijn terugkeer in Nederland is een wolf omgekomen na te zijn neergeschoten. De politie en Opsporing Verzocht besteden hier vanavond (dinsdag 16 november) aandacht aan, in een poging om de schutter te vinden.

Eind negentiende eeuw stierf de wolf in ons land uit, maar sinds 2015 is het schuwe dier terug. Op 1 oktober 2021 liep iemand over de Stroeërschoolweg richting Stroe. Op de weg zag hij bloed liggen. Even verderop, in een greppel, lag een dode wolf. In eerste instantie leek het dier aangereden te zijn, maar nader onderzoek wees uit dat hij was neergeschoten. Aangezien de wolf een beschermde diersoort is, is dit strafbaar.

Oproep

Het is nog onduidelijk waar en wanneer het dier is beschoten. Een van de scenario’s is dat de wolf in de greppel is neergelegd. De politie roept mensen op zich te melden als zij voor vrijdag 1 oktober 10.00 uur iets bijzonders hebben gezien op de Stroeërschoolweg bij Stroe. Dat kan ook in de dagen ervoor zijn geweest.
Er ligt een beloning klaar voor degene die met de gouden tip komt om deze zaak op te lossen. Dit is echter geen beloning die vanuit de politie wordt uitgeloofd, maar mensen kunnen wel bij de politie terecht voor tips over de dader.

Alle items in de uitzending

Hieronder vindt u een overzicht van alle zaken die in Opsporing Verzocht aan bod komen:
- Stroe: neergeschoten wolf
- Eindhoven: poging tot een woningoverval
- Almere en Amsterdam: handgranaat aangetroffen bij woning en winkelpand
- Ulft: bedrijfsinbraak
- Lochem: overval op een kledingwinkel
Daarnaast worden er ook deze week weer vier pinners getoond die betrokken zijn bij pinpasfraude. Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven over de zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 16 november vanaf 21.20 uur uitgezonden op NPO1. De uitzending wordt woensdag 17 november rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Het programma is ook terug te kijken via NPO Start.