Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Schietincident met dodelijke afloop Vleutenseweg

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - Op de Vleutenseweg in Utrecht vond op zaterdagavond 9 oktober 2021 rond 19.30 uur een schietincident plaats waarbij een 37-jarige man uit Utrecht om het leven is gekomen. De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar een verdachte.

Schietincident Vleutenseweg Utrecht

De toedracht van het incident is nog onbekend en maakt deel uit van het onderzoek. Ook onderzoeken we of het slachtoffer en de verdachte elkaar kennen. Vandaag hoort de politie getuigen. Op basis van eerdere getuigenverklaringen weet de politie wie mogelijk de verdachte is. De zoektocht naar deze verdachte gaat verder.

Bij het incident zijn twee mensen gewond geraakt. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de 37-jarige Utrechter. Naast het dodelijke slachtoffer, is ook een vrouw gewond geraakt. Deze is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan en daar in behandeling genomen. Zij is op dit moment nog niet aanspreekbaar.

Update: Geen link met ander onderzoek

De politie hoort het (media)gerucht dat dit incident in Utrecht te maken zou hebben met een incident een paar dagen eerder waarbij het lichaam van een vrouw werd gevonden op een parkeerterrein in Eemnes. Dit is niet het geval. Deze twee incidenten zijn twee aparte onderzoeken en er zijn geen aanwijzingen dat ze gelinkt zijn aan elkaar.

Iets gezien of gehoord?

Heeft u camerabeelden van het incident of informatie die leidt naar de verblijfplaats van de verdachte? En heeft u nog niet eerder met de recherche gesproken? Neem dan direct contact op met onze opsporingstiplijn 0800 - 6070 (gratis) of via 0900-8844. Anoniem melden, dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of MOnline.