Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding in onderzoek Rolex-overvallen in Amersfoort

Gepubliceerd op:

Amersfoort - Al enkele maanden verricht de politie onderzoek naar diverse overvallen en pogingen daartoe in Amersfoort. Maandag 17 oktober kon de politie een 17-jarige jongen uit Amersfoort aanhouden. De verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij één van deze zaken.

foto Rolex

#foto betreft een stockfoto

Overval Opticien 15 juni
Het onderzoek startte nadat op woensdag 15 juni van dit jaar een echtpaar van een opticien in Amersfoort werd overvallen. Het onderzoek dat werd ingesteld, leidde van de zomer tot aanhouding van een 15- en 17-jarige verdachte. Maandag 17 oktober kon de politie een derde verdachte aanhouden. Deze 17-jarige verdachte is na een aantal dagen hechtenis en verhoor heengezonden, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten
De politie heeft sterke aanwijzingen dat de reeks overvallen in Amersfoort met elkaar in verband staan. De politie sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit en roept nog steeds getuigen op om zich te blijven melden.

Meld je info
De politie blijft graag in contact komen met getuigen. “We zijn ervan overtuigd dat er met name onder jongeren veel informatie over deze zaken circuleert. We doen nadrukkelijk een beroep aan deze jongeren om die informatie ook met ons te delen.”

Heb je informatie? Weet je meer? Of weet je bijvoorbeeld een voornaam? Meld het dan! Elke naam of informatie kan nuttig zijn om het onderzoek te helpen. Voor het tipformulier klik hier. Ook kan je het gratis doorbellen via 0800 – 6070. Wil je het helemaal anoniem melden? Meld het dan via MeldMisdaadAnoniem: 0800 – 7000.

Teruglezen over de overvallen kan door hier te klikken.

Bel met de Opsporingstiplijn

0800-6070

Bel met Team Criminele Inlichtingen

088 - 661 77 34