Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding verdachte overval drogisterij Lelystad

De politie heeft op dinsdag 12 december een 38-jarige man uit Zutphen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een drogisterij aan de De Promesse in Lelystad op maandagochtend 11 december.

Rond 09.40 uur die dag probeerde een man bij de kassa van het filiaal enkele boodschappen af te rekenen. De man wilde met een betaalpas afrekenen maar die weigerde. Enkele klanten die achter de man stonden mochten even voor gaan. Toen zij wegwaren, pakte de man een mes en deed een greep in de kassalade. Hij nam vervolgens een geldbedrag  mee en verliet snel de winkel. Hij rende de winkel uit en verdween vermoedelijk richting het station Lelystad Centrum.

Aanhouding
De recherche startte direct een onderzoek op en kon al snel de overvaller identificeren. Dit leidde tot de aanhouding van de 38-jarige verdachte een dag na de overval.

Overval winkels
Een overval op een winkel, tankstation, taxi of geldauto is een zwaar misdrijf waarbij altijd bedreiging of geweld komt kijken. Overvallers kiezen meestal voor een doelwit dat veel buit oplevert met zo min mogelijk risico. Waar goed wordt beveiligd, laten overvallers zich niet zien. Op politie.nl staan een aantal maatregelen die de veiligheid van een onderneming kunnen vergroten.