Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Alle getoonde verdachten ongeregeldheden SC Cambuur - SC Heerenveen hebben zich gemeld

Alle eerder getoonde verdachten van betrokkenheid bij de openlijke geweldplegingen na de wedstrijd SC Cambuur – SC Heerenveen op 19 februari 2023 zijn bij de politie bekend.

Na de wedstrijd op 19 februari 2023 zochten aanhangers van Cambuur de confrontatie met de aanhangers van Heerenveen. Ze bekogelden elkaar en de politie onder andere met stenen, stukken hout, afvalcontainers en stukken beton. De mobiele eenheid heeft moeten optreden om ervoor te zorgen dat de bussen van de bezoekende supporters veilig konden vertrekken. Hierbij werden meerdere politievoertuigen vernield en raakte een politiepaard gewond.

Camerabeelden
Rondom het stadion werden er ook diverse andere vernielingen gepleegd. Er zijn destijds acht personen op heterdaad aangehouden. De politie stelde na de ongeregeldheden direct een strafrechtelijk onderzoek in. In dit onderzoek is een grote hoeveelheid camerabeelden bekeken waar een deel van de ongeregeldheden op was vastgelegd. 

Belangrijke getuige
De politie heeft de desbetreffende zondagmiddag gesproken met een belangrijke getuige. Hij stopte een ME-voertuig om de agenten informatie te geven over een incident op het Cambuurplein, waarbij een persoon zwaargewond is geraakt. De politie komt graag opnieuw in contact met deze getuige, een man in de leeftijd van 50 tot 55 jaar. Bent u of kent u deze man? Neem dan contact met ons op via de Opsporingstiplijn 0800 - 60 70 onder vermelding van het zaaksnummer 2023046823.

Het onderzoek gaat door
Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De inmiddels aangehouden verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Zij zullen op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. Heeft u informatie die u nog niet met de politie hebt gedeeld. Bel ook dan met de Opsporingstiplijn via 0800 - 60 70 of neem anoniem contact op via 0800-7000.