Ga naar content

De zaak: Schietincident met dodelijke afloop Oss

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Voortgang

Het onderzoek naar het schietincident is in volle gang, al vanaf het eerste begin met volle capaciteit en inzet van politie en justitie. Er werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingericht om dit schietincident te onderzoeken. De technische recherche deed sporenonderzoek in en rond de plek waar de man werd doodgeschoten. Getuigen en omwonenden werden gehoord en camerabeelden zijn veiliggesteld en werden bekeken.

Op 19 april heeft de politie een auto in beslag genomen in Enschede. Het voertuig was mogelijk betrokken bij het dodelijke schietincident aan de Leeuwerikhof.

Op dinsdagmiddag 20 april zijn er twee personen aangehouden toen zij zich meldden  op het politiebureau in Oss. Het gaat om 2 mannen van 23 en 27 jaar, beide woonachtig in Oss. Deze personen zijn inmiddels vrijgelaten maar blijven wel verdachten.

Op 3 mei nam de politie een tweede auto in beslag genomen. In het onderzoek kwam naar voren dat de daders mogelijk gebruik maakten van een tweede vluchtauto. Die auto werd deze dinsdagochtend op een locatie in Oss door de recherche getraceerd en in beslag genomen.

Verder onderzoek op 7 september leidde tot de aanhouding van nog twee nieuwe verdachten. Zij werden aangehouden in Eindhoven. Het gaat om mannen van 23 en 26 jaar oud uit Oss. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident. Beide personen zitten nog in hechtenis.

Tenslotte is op 21 september een 21-jarige man uit Oss aangehouden. Hij werd in alle vroegte in een woning in zijn woonplaats aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij is op dit moment niet meer in hechtenis maar blijft wel een verdachte.

In oktober hebben diverse huiszoekingen plaatsgevonden op zoek naar sporen die ons verder kunnen helpen in het onderzoek. Op 11 oktober is een woning aan de Braakstraat doorzocht, op 13 oktober een woning aan de In Den Bogerd in Schaijk en op maandag 24 oktober een woning aan de Sperwerstraat in Oss. De laatste zoeking was op maandag 31 oktober in een woning aan de Schadewijkstraat in Oss.

Onderzoek in volle gang

De recherche heeft nog veel onbeantwoorde vragen en is nog op zoek naar getuigen die iets opvallends hebben gezien of gehoord. Hebt u informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met ons op.

Wij zullen via deze site de ontwikkelingen in dit dossier met iedereen blijven delen. Wij roepen dan ook op om regelmatig deze pagina te bezoeken voor de laatste ontwikkelingen