Ga naar content

Zeer gewelddadige woningoverval Helenaveen

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Het onderzoek naar de woningoverval is in volle gang, reeds vanaf het eerste begin met volle capaciteit en inzet van politie en justitie. Er werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingericht om deze woningoverval te onderzoeken. De technische recherche deed sporenonderzoek in en rond de woning. Getuigen en omwonenden werden gehoord en camerabeelden zijn veiliggesteld en worden bekeken.

Gezien de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd aangetroffen, gaan we uit van een gewelddadige overval. De man werd namelijk gekneveld/vastgebonden gevonden. Of er uiteindelijk spullen van de man zijn meegenomen is echter vooralsnog niet duidelijk. Ook hebben we nog niet kunnen vaststellen waar de dader of de daders naartoe zijn gevlucht en op welke manier. Er bestaat een mogelijkheid dat ze via een maisveld zijn weggevlucht, maar ook andere opties houden we open.

Het onderzoeksteam is met man en macht bezig om de toedracht en verdachte(n) te achterhalen. We zitten nog met veel onbeantwoorde vragen waar nader onderzoek hopelijk het antwoord op gaat geven. Op dit moment hebben we nog geen beeld van een eenduidig scenario. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Er werd dagenlang forensisch onderzoek in en om de woning van het slachtoffer gedaan in de zoektocht naar sporen die ons mogelijk kunnen leiden naar de dader(s).

Passantenonderzoek

Van vrijdagavond 16 juli 18.00 uur tot de volgende ochtend 17 juli 08.00 uur vond een uitgebreid passantenonderzoek plaats. Iedereen die tussen die tijd in en om de Lagebrugweg was, werd bevraagd om erachter te komen of zij de week ervoor mogelijk iets opvallends hadden gezien wat te maken kan hebben met het incident. Daarbij zijn ook flyers uitgedeeld in het Nederlands, Engels en Pools.

Onderzoek in volle gang

De recherche heeft nog veel onbeantwoorde vragen en is nog op zoek naar getuigen die iets opvallends hebben gezien of gehoord. Hebt u informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met ons op!