Ga naar content

Informatie dood Cas - Veeningen - Veeningen

Na een feest in Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen in de nacht van 16 op 17 juli 2022, wordt Cas Steenbergen ’s ochtends thuis buiten kennis door zijn ouders aangetroffen. Op 15 augustus overlijdt de toen 23-jarige Cas. Weet jij meer? Tip ons!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

  • Op 27 november heeft de politie een 20-jarige verdachte uit de gemeente De Wolden aangehouden. Op dit moment wordt er vanuit gegaan dat Cas mishandeld is op het moment dat hij wegfietste van het feestterrein. De recherche onderzoekt de betrokkenheid en rol van de verdachte. Het onderzoek loopt nog volop, we zijn nog in gesprek met getuigen en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Zie voor meer informatie: https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html
  • De politie heeft dinsdag 28 november een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man, eveneens uit de gemeente de Wolden. 
  • Beide verdachte zijn heengezonden. De 20-jarige man blijft verdachte in het onderzoek. De 18-jarige man is niet langer verdachte.

Omschrijving

In deze nacht van 16 op 17 juli 2022 komt de 23-jarige Cas Steenbergen thuis na een feest in het Drentse Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen. Hij blijkt ernstig gewond te zijn geraakt en wordt de volgende morgen door zijn ouders in bed aangetroffen. Op dat moment is hij niet meer bij kennis. Op 15 augustus, een maand later, overlijdt Cas.

Het is onduidelijk wat er met hem is gebeurd en hoe hij gewond is geraakt. Politie en Openbaar Ministerie gingen enige tijd uit van een noodlottig ongeval, maar op basis van nieuwe informatie blijkt dat er mogelijk geen sprake was van een ongeluk. Het onderzoek is heropend en de politie is op zoek naar een aantal specifieke personen die ons mogelijk meer kunnen vertellen over wat er met Cas is gebeurd. 

Bewakingsbeelden
Zo zijn we dringend op zoek naar een man die te zien is op bewakingsbeelden van die nacht. Het gaat om beelden van de ingang van het feestterrein. Hierop is te zien dat Cas over het fietspad langs het feestterrein rijdt. Een paar seconden daarna zien we een man achter Cas aan rennen, waarna beiden uit beeld verdwijnen, achter de feesttent. Die man keert zo’n 35 seconden later weer terug, maar er is niet te zien of er contact is geweest tussen hem en Cas. We komen heel graag in contact met deze man. De beelden delen we nog niet, omdat we de man de kans willen geven met ons contact op te nemen en we zijn exacte rol nog onderzoeken.

Man en vrouw
De man op beelden is vermoedelijk begin 20 jaar en droeg die nacht een grijze trui, een zwarte broek en witte schoenen. Hij was betrokken bij een opstootje na afloop van het feest en we willen graag weten wie hij is. Hij werd door een vrouw op afstand gehouden, alsof ze hem wilde tegenhouden. Ook met haar komt de politie graag in contact. Het gaat om een vrouw met blond haar, een witte jas en een zwarte broek. Zij kan ons waarschijnlijk meer vertellen.

Mogelijke getuigen
Er stonden nog meer mensen in de buurt van Cas die ons mogelijk iets kunnen vertellen. Het gaat om een jonge vrouw in een roze hoodie/trui en een jonge vrouw in mintgroene bovenkleding. Zij leken bij elkaar te horen. Mogelijk zijn ze voor ons waardevolle getuigen die iets gezien hebben van of gehoord hebben over wat er met Cas is gebeurd. 

Heeft u informatie?
We willen heel graag spreken met de hierboven omschreven personen, maar natuurlijk geldt voor iedereen die informatie heeft over die bewuste nacht en over wat er met Cas gebeurd is dat we heel graag met hen in contact komen. Alle informatie, hoe onbelangrijk of klein het misschien ook lijkt, kan voor het onderzoek van belang zijn. 

Neem contact met ons op via de Opsporingstiplijn via 0800 – 60 70. Ook anoniem informatie delen is altijd mogelijk. Bel hiervoor met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Opsporing Verzocht 14 november

Op dinsdag 14 november besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek. Er werd een reconstructie getoond en beelden van het feest die bewuste nacht. Onderaan deze pagina is het item terug te kijken. De uitzending leverde 9 tips op. Deze worden uitgelopen door het onderzoeksteam, maar duidelijk is dat er informatie tussen zit waarop doorgerechercheerd kan worden. 

Opsporing Verzocht 21 november

Vorige week dinsdag deden we een dringend beroep op getuigen, of mensen die via via iets hadden gehoord over wat er met Cas was gebeurd. Nog tijdens die uitzending werd er al gebeld. Tot de start van de uitzending gisteravond hebben er 16 mensen contact met ons opgenomen om informatie te delen over wie er bijvoorbeeld die avond op het feest waren. Daar zit ook echt nieuwe informatie voor ons bij. Gisteravond deden we de oproep om informatie met ons te delen opnieuw. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat er in de nacht van 16 op 17 juli 2022 precies met Cas is gebeurd. We houden op basis van de verklaringen die bij ons binnen zijn gekomen nog rekening met meerdere scenario's. Wat in ieder geval duidelijk is geworden nu we met meerdere mensen hebben gesproken, is dat er zeker nog mensen rondlopen die informatie hebben en zich niet bij ons gemeld hebben. Daarom blijven we de oproep doen: ben jij diegene die meer weet? Meld je dan! 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=YeOCWpI1dpM

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening