Ga naar content
Mijn buurt: 
den haag +5.0km
  Verander locatie

  Portugese in het niets verdwenen

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Ze woonde in een chalet op een recreatiepark in Bakel. Daar werd de Portugese Rosa Maria Venda Da Silva (25) voor het laatst op 10 maart 2008 omstreeks 24.00 uur in levenden lijve gezien. Ze werk¬te bij een vleesverwerkingsbedrijf in Someren. Op 12 maart verscheen ze niet op haar werk. Vijf dagen later werd ze officieel als vermist opgegeven.

  Nader onderzoek maakte duidelijk dat de Portugese na haar verdwijning ook geen contact meer had met haar familie in Portugal. Opvallend was ook dat al haar kleding en eigen­dommen nog in haar chalet lagen. Men tast in het duister wat er met de vrouw is gebeurd. Gelet op de omstandigheden rond haar ver­dwijning wordt een misdrijf niet uitgesloten. Haar familie in Portugal maakt zich grote zorgen om haar. U kunt hun zorgen voor een belangrijk deel wegnemen met tips die leiden tot de oplossing van deze zaak. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

  Smal postuur

  Ze is tussen de 1.50 en 1.55 lang, heeft een smal postuur, rood haar tot op de schouders, lichtbruine ogen en een tong-, navel-, kin- en neuspiercing. In haar rechteroor heeft ze drie kleine gaatjes en in haar linkeroor heeft ze twee kleine gaatjes. Op de bovenkant van haar linkerhand, tussen duim en wijsvinger heeft ze een tatoeage in de vorm van een G of een halvemaan. Op haar linkerschouder heeft ze ook een tatoeage, onbekend welke afbeelding. Kleding onbekend.

  Wat heeft het onderzoek opgeleverd?

  Wij hebben buurtonderzoek gedaan en met getuigen gesproken. Het gaat om mensen die Rosa kenden en mensen van de camping. In de woning is technisch en tactisch onderzoek gedaan. We zochten naar sporen en naar aanwijzingen. Verder hebben we uitgebreid de telefoongegevens van Rosa onderzocht. In de directe omgeving van de Kanthoeve is met lijkhonden gezocht, wij hebben onderzoek gedaan in de vijver op de Kanthoeve en meerdere keren contact gehad met haar familie in Portugal. Alles zonder resultaat.

  Wat is er met Rosa gebeurd?

  Rosa is verdwenen met achterlating van haar kleding en persoonlijke spullen. Haar portemonnee, paspoort, winterjas en kleding die ze aanhad waren de enige spullen die weg waren. Het bed was onbeslapen en niemand heeft ooit nog iets van Rosa vernomen. Haar pinpas is niet meer gebruikt, terwijl er een paar honderd euro op haar rekening stond. Haar telefoon is uitgegaan in de nacht van 10 op 11 maart 2008 en nooit meer aangegaan. Dit terwijl Rosa altijd haar telefoon aan had staan volgens getuigen. Verder had ze sinds kort weer een nieuwe relatie. Ze is niet meer op haar werk verschenen. Alle reistassen waren nog in het huisje aanwezig. Kortom: een vrijwillig vertrek lijkt ons zeer onwaarschijnlijk.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening