Ga naar content
Mijn buurt: 
Purmer +5.0km
    Verander locatie

    Schietincident - Stationsweg- Purmerend

    In het onderzoek naar het dodelijke schietincident op 12 februari bij het treinstation in Purmerend, is de politie op zoek naar één specifieke getuige. Ten tijde van het schietincident omstreeks 20.05 uur zou een man met een witte hond bij het station hebben gelopen. Bent of kent u deze getuige? De recherche komt graag met u in contact. Meld u a.u.b. bij de politie via 0900-8844.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op maandagavond 12 februari kreeg de politie rond 20.05 uur melding van een schietincident bij treinstation Purmerend. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond.

    Een dag later op dinsdag 13 februari werd een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met het schietincident. Hij zit nog steeds vast. 
    Op woensdag 14 februari wist de politie nog eens twee aanhoudingen te verrichten. De 18-jarige man uit Amsterdam zit nog steeds vast. De 16-jarige jongen uit Purmerend is heengezonden. Hij blijft nog wel verdachte in het onderzoek.
    De 15-jarige jongen uit Amsterdam, die woensdag 21 februari werd aangehouden, zit ook nog steeds vast. Op 4 maart werd een 19-jarige man uit Landsmeer aangehouden. Ook hij zit nog steeds vast.

    In het onderzoek zijn op dit moment in totaal vijf verdachten aangehouden. Lees hier de laatste berichtgeving over het onderzoek.

    De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest van het schietincident. Dit wordt verder onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

    Getuigenoproep
    Liep u ten tijde van het schietincident omstreeks 20.05 uur met een witte hond bij treinstation Purmerend? Neem dan z.s.m. contact op met de politie via 0900-8844. De recherche spreekt graag meer mensen die informatie hebben over het incident maar de politie nog niet hebben gesproken. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van camerabeelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond 20.05 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2024031736.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening