Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beelden brandstichter GGD testlocatie in Opsporing Verzocht

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdagavond 30 november aandacht aan de brandstichting bij een coronatestlocatie van de GGD aan de Van Schaikweg in Emmen. In de uitzending worden onder andere camerabeelden van de brandstichter getoond.

Er zijn bewakingsbeelden van een onbekende man die op zaterdagvond 20 november doelbewust brand heeft gesticht bij de GGD-teststraat in Emmen. De brand veroorzaakte niet alleen schade, maar ook konden zo’n driehonderd mensen zich de volgende dag niet op deze locatie laten testen.

De brandstichter heeft die zaterdagavond rond 19.15 uur doelbewust het vuur aangestoken. Hij bracht daarbij ook een beveiliger - die zich op dat moment in het pand aan de Van Schaikweg bevond - in gevaar. Gelukkig ontdekte de beveiliger de brand op tijd, doordat hij wat gerommel hoorde bij de roldeur.

Alle items

Hieronder vindt u alle zaken die aan de orde komen tijdens Opsporing Verzocht:

Uitzending Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht is dinsdag 30 november vanaf ongeveer 20.30 uur te zien op NPO1. De volgende dag omstreeks 13.20 uur wordt de uitzending herhaald, ook op NPO1.